Jakub (29): Přítelkyně si tak dlouho s bývalým přehazovala psa, až jsem musel zasáhnout. Dopadlo to poněkud nečekaně

Jakub (29): Přítelkyně si tak dlouho s bývalým přehazovala psa, až jsem musel zasáhnout. Dopadlo to poněkud nečekaně
Zdroj: Freepik

Jakubova partnerka měla se svým bývalým přítelem ve střídavé péči fenku Santi. I když to Kubovi přišlo přitažené za vlasy, nemluvil jim do toho. Jakmile mu to ale začalo přerůstat přes hlavu, chopil se příležitosti, jak to celé ukončit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 09. 2021 10:00

Když jsem se s Péťou (27) seznámil, ani ve snu by mě nenapadlo, kvůli čemu se jednou budeme hádat. Neřešíme nevěru, alkohol nebo něco podobného. Náš problém se jmenuje Santi. To je Pétin pes, kterého si pořídila s bývalým přítelem Adamem. Po rozchodu se domluvili na střídavé péči.

Pes mezi námi putoval, jak se to komu hodilo

Peťule je hodný a společenský tvor. Nikdy nezkazí žádnou srandu. Člověk se s ní zkrátka nenudí. To jsem poznal docela rychle. Ze začátku mi nevadila ani její fenka Santi. Malý chlupatý uštěkaný vořech, kterého jsem měl docela i rád. Kvůli Petře jsem toleroval i to, že s námi spí v posteli nebo že ji musím venčit ve dvě ráno.

Péťa se netajila tím, že se s bývalým přítelem domluvili na střídavé péči o Santi. Neubránil jsem se jistému uchechtnutí, že to se přeci dělá jen s dětmi. Snažila se mi vysvětlit, že Santi je potomkem feny, která patří Adamově mamince.

Ta střídavka ale nemá žádná pravidla. Adam se živí jako policista a směny se mu velmi často mění. A když má volno, zákonitě chce mít svého psa doma. Zároveň je to náruživý sportovec, takže se Santi jezdí do lesů nebo do hor. Petra o fenku také velmi stojí. Dělá ve směnném provozu, takže bývá tři dny práci, a pak má dva dny volno. Někdy se to ale také mění podle toho, kdo v práci vypadne.

Museli jsme kvůli němu i měnit plány na víkend

Přísahám, že první půl rok jsem nic neříkal. Adam si kolikrát ze dne na den vzpomněl, že si chce Santi vzít, protože mu prohodili směny. Petra sedla do auta a kvůli dvěma dnům vezla psa padesát kilometrů daleko. Někdy se zase stalo, že jsme odjeli na prodloužený víkend, načež volal Adam, že musí do práce a aby si Petra pro psa přijela.

Museli jsme hned všeho nechat a okamžitě vyrazit. Nechápal jsem, proč Santi nemůže počkat doma, než se Adam vrátí z práce. Co je na tom? Jednou mi to nedalo a Petry jsem se na to zeptal: ,,Hele, a on ten pes jako neumí být sám doma?“ Ta se na mě rozhněvala. ,,Santi je zvyklá, že s ní pořád někdo je. Když jsme s Adamem měli náhodou stejné směny, dávali jsme ji sousedce,“ vysvětlila mi.

Začínal jsem mít pocit, že se všechno točí jenom kolem toho prašivého psa. Omlouvám se za ten výraz, ale dochází mi trpělivost. Jsem si vědom, že Santi za to nemůže. Nechápu, kam dali Petra s Adamem rozum. Jednou, když byla Péťa v práci a zase jí volal Adámek, ať si jede pro psa, poprosila mě, abych pro Santi skočil já.

Všechno dopadlo trochu nečekaně

,,Jako že se mám vidět s tvým bývalým? To po mně nechtěj!“ křikl jsem na ni. Prosila, žadonila a do telefonu mi naslibovala takové postelové pikantnosti, že jsem se nechal uplatit. Přesto jsem ani trochu nestál o to Adama vidět. Ovšem teď to bylo nevyhnutelné. Nakonec se ukázalo, že je to fajn chlap. Pozval mě na nealko pivo.

Když jsem viděl, že má tu nejnovější konzoli, musel jsem si na ní zahrát. Strávil jsem u něj celé odpoledne. Vyměnili jsme si číslo, a dokonce zašli na pivo. Postupem času jsem mu dohodil svoji kamarádku. Jaké ovoce to přineslo? Zralé. Usoudil totiž, že střídává péče o psa je blbost a chce se věnovat jen své nové lásce. Nakonec jsme spokojení všichni. A světe, div se, Santi je najednou sama doma a nic se neděje.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články