Lenka (37): S přítelem nás pojila vášeň ke koním. Založit s ním rodinu ale byla chyba

Lenka (37): S přítelem nás pojila vášeň ke koním. Založit s ním rodinu ale byla chyba
Zdroj: Freepik

Lenka s Dominikem sdíleli stejné hobby. Vášeň pro koně a vše s nimi spojené mezi nimi vytvořila silné pouto. To ovšem přetrvalo pouze do chvíle, než se jim narodil syn.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 10. 2021 11:00

Uznávám, že vyjít se mnou není jednoduché. Jsem poměrně impulsivní a často jednám v afektu. Na druhé straně umím být zábavná a nezkazím žádnou legraci. Proto jsem si jen těžko vysvětlovala, proč se mnou Dominik (32) poslední dobou odmítal trávit volný čas.

Zamilovali jsme se do sebe ve stáji

Bydlíme spolu čtvrtým rokem. Náš vztah trvá sedm let. Spojila nás vášeň pro koně. Poznali jsme se ve stájích, kam jsem chodila pečovat o svého hřebce. Na Dominikův uhrančivý pohled, který na mě tenkrát hodil, velmi ráda vzpomínám. Podlomila se mi kolena a v tu ránu jsem věděla, že jsem se zamilovala.

Nechodili jsme na typická rande. Žádné romantické procházky večerní Prahou nebo muchlování v kině. My jsme společně kydali hnůj. Vedli jsme nekonečné hovory o koních a péči o ně. Předávali jsme si vzájemně své zkušenosti. To nás velmi spojovalo. Společná domácnost vyústila přirozeně, bez jakéhokoliv nátlaku. Oba jsme cítili, že je čas se posunout.

Ono se toho zase tak moc nezměnilo. Jen jsme se vedle sebe probouzeli a vcházeli stejnými dveřmi. Ve volném čase jsme ruku v ruce mířili do stájí. Nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, že o Dominikovi vlastně nic moc nevím krom toho, že miluje koně. Nepřišlo mi to důležité. Co víc si přát než mít vedle sebe někoho, kdo s radostí sdílí stejný koníček?

Po narození syna to šlo s naším vztahem z kopce

Nad tím mít děti jsem také nepřemýšlela. Tedy až do chvíle, kdy jsem držela v ruce pozitivní těhotenský test. Tam začaly naše neshody. Museli jsme rychle sehnat větší byt. Odstěhovali jsme se daleko od stájí, což jsem velmi těžce nesla. Po narození syna jsem dokonce musela svého černého hřebce prodat, nebyl na něj čas.

Samuel vnesl do našich životů jiné priority. I když jsem se dlouho hledala v tom být matkou, nakonec si to sedlo. Horší to bylo s Dominikem. Na vše začal mít opačný názor než já. Já chtěla jít na částečný úvazek do práce, on to zakázal. Chtěla jsem jet na dovolenou k moři, on trval na tuzemské. Zkrátka já řekla bílá, on černá.

Začali jsme se často hádat, a to právě kvůli rozdílným názorům. Neshodli jsme se snad na ničem. Na hudbě, na trávení volného času ani na politice. Došlo to tak daleko, že jsme se hádali i kvůli tomu, na co se budeme dívat v televizi. Upnula jsem se více na syna a doufala, že naše krize brzy odezní.

Přítel si uvědomil, že nemáme nic společného

Ona se ale naopak prohloubila. Dominik pořád utíkal za přáteli a nechával mě doma samotnou. Nezajímal se ani o mě, ani o moje potřeby. Platil účty a v rámci svých časových možnosti se staral o Samíka. Náš vztah uvadal. Sotva byl Samík větší a já měla volnější ruce, chtěla jsem s Dominikem trávit víc času.

Ať jsem ho kamkoliv pozvala, odmítl to a dal přednost přátelům. Téměř půl roku jsem byla trpělivá a snažila se ho získat. Když už to i na něj bylo moc, řekl mi pravdu. ,,Dost jsem o nás dvou přemýšlel. Náš vztah nemá budoucnost. Co jsme přestali chodit do stájí, jako by se naše pouto oslabilo. Jsme každý úplně jiný a já chci odejít,“ oznámil mi. Těžko se to poslouchalo. Nejhorší je, že má pravdu. Spojovali nás jen koně. Teď spolu máme dítě, ale to, jak se zdá, naše cesty rozdělí. Dominik se vrátil do stájí a já musím začít znovu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články