Nikola (26): Jsem až po uši zamilovaná. V našem vztahu je ale něco, co mě doslova a do písmene dráždí

Nikola (26): Jsem až po uši zamilovaná. V našem vztahu je ale něco, co mě doslova a do písmene dráždí
Zdroj: Freepik

Nikola nevěřila, že si po bouřlivém rozchodu s expřítelem ještě někoho najde. Štěstí se na ni ale usmálo v podobě sympatického Davida. Vše se zdálo být zalité sluncem, dokud se u Nikoly neprojevila ta alergie.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 10. 2021 08:00

Mám za sebou jeden vážný vztah. Rozchod s Liborem jsem oplakávala přes rok. Přišla jsem si zbytečná a nemilovaná. Kamarádky mě utěšovaly, že na mě ten pravý někde teprve čeká. Ohraná fráze, říkala jsem si často. Nakonec se ale přeci jen vynořil.

Na rande dorazil se svým psem

S Davidem (34) jsme se seznámili v parku. Chodím do něj třikrát týdně běhat, stejně jako on. Vypadla mu z kapsy peněženka a já mu ji podala. Když se naše pohledy střetly, bylo jasno. ,,To je on!“ bilo mi srdce na poplach. Další čtyři kilometry jsme běželi spolu.

Nesměle si řekl o mé telefonní číslo a já se radovala. Hned jsem volala Sandře. ,,Našla jsem ho!“ řvala jsem jako šílená. ,,Dneska v parku jsem poznala muže svého života,“ chrlila jsem na ni a barvitě jí Davida popsala. Ozval se ještě ten večer a pozval mě na ranní běh. Doufala jsem sice v romantickou večeři, ale budiž. ,,Minimálně mu ukážu, jak jsem dobrá,“ dodávala jsem si ráno odvahu.

Byl snad ještě hezčí než den předtím. Jen tentokrát nedorazil sám. Měl s sebou psa, třicetikilového hnědého vořecha, který na mě hned zvesela skákal. ,,No, no, Marley, musíš pomalu,“ usměrňoval ho. Nemám k psům žádný vztah, ale kvůli Davidovi jsem se přemohla. Marley byl poslušný a běžel celých deset kilometrů u nohy.

Došlo mi, že mám alergii na srst

Pak jsme zašli do venkovní kavárny. Marley si mi lehl pod nohy. Po chvíli mě začalo šimrat v nose, spustila se mi rýma a kašel. ,,Snad jsi nám nenastydla,“ strachoval se David. ,, To je v pohodě, jen mě něco dráždí,“ odvětila jsem a potřebovala se nutně podrbat přímo v nose. Po hodině už se to nedalo vydržet a já musela domů.

Tam mě rýma jako zázrakem přešla. ,,Co to bylo? Asi v tom parku něco kvetlo,“ říkala jsem si a dál to neřešila. Za dva dny jsme měli v plánu vyrazit s Davidem na Sněžku. Jeli jsme jeho autem a Marley samozřejmě s námi. Seděl v kufru a radostně olizoval okno. Opět se dostavilo ono nepříjemné šimrání v nose a neutichající kašel. Nepomohla voda ani čerstvý vzduch.

,,Jsi pořád nemocná? Tos měla říct, nikam bychom nejeli,“ rozčiloval se David. ,,Já jsem zdravá. Prostě mě něco zase dráždí,“ odporovala jsem mu a zadívala se zpětným zrcátkem na Marleyho. ,,Ten pes je línající?“ napadlo mě. ,,Ano, je, to bys měla vidět, co mám doma chlupů,“ smál se. ,,Snad nejsi puntičkářka na úklid?“ utahoval si ze mě a mně došlo, kde je problém.

Náš první společný večer skončil katastrofou

Den byl jako korálek a já věděla, že jsem po uši zamilovaná. David mi také projevoval náklonnost. Zahrnoval mě komplimenty, došlo i na první polibky. Lítala jsem v oblacích. Zdálo se, že to se mnou myslí vážně. Zhruba po měsíci mě konečně pozval k sobě. Bylo mi jasné, k čemu se schyluje. Už dlouho jsem si představovala, jak se milujeme, tělo na tělo.

Večer ale dopadl katastrofálně. Ukázalo se, že jsem na Marleyho srst opravdu alergická. Celou dobu jsem měla záchvaty kašle a všechno mě svědělo. Musela jsem z bytu utéct, abych se neudusila. David psa pryč nedá, je to jeho parťák. A mně se zase nechce brát léky jen proto, abych se mohla v klidu nadechnout. Jak se zdá, je po lásce...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články