Gábina (32): Měla jsem radost, když mi nabídli povýšení. Přítel se ale začal chovat divně

Gábina (32): Měla jsem radost, když mi nabídli povýšení. Přítel se ale začal chovat divně
Zdroj: Freepik

Gabriela chodí se svým kolegou z práce. Pět let jim to klapalo bez problémů, teď ale Gábinu povýšili a její přítel se začal chovat naprosto nepatřičně.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 10. 2021 10:00

S Michalem (34) randíme skoro pět let. Poznali jsme se na akci, kterou pořádala naše firma. V podstatě jsme kolegové. Naši nadřízení o našem vztahu vědí a nikdy to nikomu nevadilo.

Konečně jsem našla chlapa, který se mě nebojí

Byla jsem po vcelku těžkém rozchodu, když jsem na Michala narazila. Neměla jsem ani v plánu někoho hledat, ale on byl prostě neodbytný. Už na pracovním večírku, kde jsme se potkali poprvé, jsem věděla, že o mě stojí. „Víš, nevadí mi, že jsme kolegové, moc se mi líbíš, a když budeš souhlasit a půjdeš se mnou na kávu, ukážu ti, že také za něco stojím,“ obluzoval mě tam.

Zaujalo mě jeho sebevědomí, nikdo se mnou takhle nikdy nemluvil. Přišlo mi, že se mě většina mužů spíš bojím. Nemám problém ostatním do očí říct, co si o nich myslím, a jak jsem pochopila, muži se sebevědomých žen bojí. Michal byl ale jiný. Začali jsme spolu chodit a náš vztah byl opravdu vážný.

Po pěti letech vztahu přišel nečekaný zvrat

Seznámení s přáteli, plánování společných dovolených a nakonec i společné bydlení. Náš vztah pokračoval přesně podle plánu. Byla jsem s Michalem opravdu šťastná, naše povahy si jsou dost podobné. Oba přesně víme, co chceme a jdeme si tvrdě za svým. Jsme neústupní a neradi se podřizujeme, přesto nám to klape. Tedy až donedávna klapalo.

Po pěti letech vztahu jsme narazili na první problém a já mám takový pocit, že to má co dočinění s mým povýšením. Před dvěma měsíci mi v práci nabídli vyšší post, měla bych na starosti velký tým lidí. Byla to pro mě čest, a tak jsem samozřejmě nabídku přijala.

Přítel neunesl moje povýšení

Od té doby je ale něco špatně s Michalem. Nerozumíme si jako dřív. Nedávno náš střet vyústil ve velkou hádku a to jich opravdu nemáme na kontě moc. Minulý pátek jsem přišla trochu později z práce, asi v devět večer. Michal na mě doma čekal a byl dost naštvaný. „Co se děje?“ zeptala jsem se ho. „Nic, samozřejmě, že nic. Překvapuje mě, že se vůbec zajímáš,“ odpověděl. Nechápala jsem, proč je tak podrážděný, proto jsem ho nechala být a odešla do sprchy.

„Odcházet od problémů, to je pro tebe typické,“ začal na mě řvát poté, co jsem vyšla z koupelny. „Chápu, že tvoje práce je pro tebe důležitější než náš vztah. Mám už toho všeho tak akorát dost,“ dodal. Vůbec jsem nechápala, o čem mluví a proč je naštvaný. Opravdu mu tak vadí moje povýšení, nebo je problém jinde?

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články