Luděk (52): Žena se ani po šesti letech nedokáže smířit s tím, že jsem ji opustil. Největší ránu jí ale zasadily děti

Luděk (52): Žena se ani po šesti letech nedokáže smířit s tím, že jsem ji opustil. Největší ránu jí ale zasadily děti
Zdroj: Freepik

S rozvodem a novou láskou svého bývalého manžela se musí vypořádat spousta žen. Jedny to vezmou v klidu, dalším to trvá hodně času. Luďkova bývalá choť je ten druhý případ.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 09. 2021 10:00

S exmanželkou Vilmou (53) jsme byli svoji skoro patnáct let. Před sedmi lety jsem ale našel někoho, do koho jsem se bezhlavě zamiloval.

Oznámil jsem manželce, že od ní odcházím

Aneta (30) byla moje kolegyně v práci. Byla krásná, sebevědomá a charismatická. Každý chlap z kanceláře za ní pálil a já nebyl výjimkou. Aneta si nakonec vybrala mě. Nejsem úplný svatoušek, musím přiznat, že jsem Vilmu chvíli podváděl, než jsem jí o svém románku řekl.

Už pár let to v našem manželství neklapalo a nemělo smysl nic uměle udržovat. Vilmu už jsem dlouho nemiloval. „Vilmo, rád bych požádal o rozvod, našel jsem si jinou ženu. Opravdu ji miluju a chci s ní být. Máš právo to vědět a máš právo také najít v životě štěstí,“ řekl jsem jí tehdy.

Děti jsou Anetou nadšené

Vilma to vzala moc špatně, obzvlášť když zjistila, že Aneta je o dvacet let mladší než ona. „Tvoje debilní krize středního věku nám ničí rodinu. Ta tvoje holka tě za chvíli přestane bavit, věř mi,“ řvala na mě. Je pravda, že jsem měl trochu obavy, jak náš rozvod přijmou naše děti. Nejstaršímu Petrovi tehdy bylo třináct let, Kačce devět.

Přál jsem si, aby si Anetu zamilovali stejně jako já. Mohli jsme si spolu užít spoustu legrace, Aneta byla akční a měla moc ráda děti. Naplánoval jsem nám společný víkend, kde jsem ji dětem představil. Všechno dopadlo na výbornou, Péťa i Kačka byli mojí novou přítelkyní úplně nadšení.

Děti mámě oznámily, že chtějí bydlet s námi

Vilma mi nakonec podepsala rozvodové papíry. Bohužel jsme museli vyřešit ještě jeden problém. Děti si Anetu opravdu zamilovaly. Byla pro ně jako starší sestra. Společně trávily spoustu času, chodily na výlety, do zábavních parků a nakonec to vyústilo v to, že Vilmě oznámily, jestli by nemohly bydlet s námi.

Pro Vilmu to byl opravdu šok. „Teď jste mě na druhou kolej odsunuli úplně všichni, od tebe bych to čekala, ale že si děti vyberou Anetu, to prostě neskousnu,“ brečela. I když jsem se snažil Péťu a Kačkou přemluvit, aby zůstali s mámou, nechtěli o tom ani slyšet. Vilma nakonec zůstala sama a děti vídá jen o víkendech. V poslední době to s ní jde z kopce. Děti říkají, že má doma šílený nepořádek a často mluví z cesty. Mám strach, jestli se nakonec ze všeho nezbláznila.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články