Petra (29): Během hlídání neteří se ukázalo, že můj přítel nemá vztah k dětem. Dělal jim něco otřesného

Petra (29): Během hlídání neteří se ukázalo, že můj přítel nemá vztah k dětem. Dělal jim něco otřesného
Zdroj: Freepik.com

Petra se konečně dočkala hlídání svých neteří. Na společný víkend s nimi se velmi těšila. Netušila však, že její dlouholetý přítel nemá vztah k dětem. Celou dobu na ně jen křičel a huboval jim. Petra si uvědomila, že s ním mít děti nechce. Jak to vyřeší?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 01. 2021 09:00

Můj starší bratr Karel (33) je už otcem. Má dvě překrásné děti, které mu svým způsobem závidím. Už jsem také začala přemýšlet nad vlastními potomky.

První hlídání neteří

S Michalem spolu chodíme šest let, čtyři roky spolu bydlíme. Do svatby se nějak zvlášť nehrneme. Před časem jsme si ale pořídili nový byt. Když jsme jej vybírali, už jsem v té době přemýšlela nad tím, aby byl kvůli dětem větší. A tehdy jsem si všimla, jak nad poznámkou o dětech protočil panenky.

Myslím, že to dokonce i komentoval slovy: „Tak na to snad máme ještě čas, ne?“ Já už bych si děti klidně přála. Táhne mi na třicet. Myslím si, že pokud chci děti dvě, je ten nejvyšší čas. Bratr nám dlouho nechtěl děti svěřit, protože je na ně zkrátka háklivý. Teď už jsou ale Gábina (4) s Jindrou (6) docela veliké, takže k hlídání svolil.

Od bratra bydlím skoro sto kilometrů, proto jsme se rovnou domluvili, že děti přiveze v pátek a vrátí se pro ně v neděli. Neumíte si představit, jak jsem se na to těšila. Do té doby jsem holky vídala jen na rodinných oslavách nebo u nich na návštěvě. Nakoupila jsem hračky, sladkosti a vymýšlela jsem plány, co všechno podnikneme.

Přítel to s dětmi neumí

Neodradilo mě ani to, že je skoro všechno kvůli nouzovému stavu zavřené. Máme v okolí hřiště, kam se dá jít. Chtěla jsem ukázat, že jsem skvělá teta. Děti se k nám také těšily, takže když brácha odjel, začaly holky lumpačit. Michal neměl nic na práci, jen se díval na televizi. Sotva holky pozdravil. Nemile mě to překvapilo. Uznávám, že obě docela pištěly, ale to je přece v tomhle věku normální.

Michal to nevydržel, vstal a zakřičel: „Můžete být potichu? Já se dívám na televizi. Přes váš křik to neslyším.“ Starší Jindra se na něj podívala a řekla: „Strejdo, nebuď bručoun a pojď se taky honit.“ Ten ji uzemnil, aby nebyla drzá. Naštvalo mě to, tak jsme se oblékly a šly jsme se podívat na místní hřiště. Michal si nahlas oddychl, že tam bude aspoň klid.

My jsme si to venku parádně užily. Napadlo i trochu sněhu, takže bylo o zábavu postaráno. Když jsme se vrátily celé promočené, čekala bych, že mi Michal trochu pomůže. Ten dál seděl s pivem v ruce a sledoval nějaký záznam fotbalu. „Co bude k jídlu?“ ozvalo se z gauče. „Tak snad si něco uděláš sám. Já jdu dělat jídlo holkám,“ řekla jsem naštvaně.

S ním děti nechci

Byl raději o hladu. Holkám jsem udělala špagety. Mladší Gábina s nimi trochu zápasila, takže jí to padalo i na zem. Mě to nechávalo chladnou, ale Michal začal vyvádět. „Ty snad neumíš jíst, dítě jedno? To je nový koberec, takhle bude hned jako čuně,“ zvýšil na ni hlas. Gábina se zastyděla a začala špagety sbírat. Nechtěla jsem se před nimi hádat, takže jsem jeho poznámku přešla.

Čekalo nás už jen koupání a pak spánek. I tam našel Michal problém. Holky zase moc pištěly, cákaly vodu všude kolem. Prohlásil, že on děti nikdy nechce. Po zbytek návštěvy byl na holky nepříjemný, odtažitý. Jen je okřikoval. Troufám si říct, že holky jsou dobře vychované, takže tím to nebude. Kvůli této zkušenosti přemýšlím, jestli nebude lepší si najít jiného otce pro své děti.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články