Daniel (24): Přítelkyně se na Nový rok zvážila. Dokud nemá sto kilo, hubnout prý nezačne

Daniel (24): Přítelkyně se na Nový rok zvážila. Dokud nemá sto kilo, hubnout prý nezačne
Zdroj: Freepik.com

Daniel s Hankou si od léta docela dopřávali, co se týče nezdravého jídla. Jemu se podařilo brzdu zatáhnout rychleji a snažil se něco zhubnout. Hanka měla pocit, že je stále v pohodě a není potřeba cokoliv řešit. Když si na Nový rok stoupla na váhu, Daniel doufal, že začne něco dělat. Jenže pronesla něco, co ho šokovalo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 01. 2021 06:30

S Hankou jsme oba věděli, že jsme se od léta přestali hlídat v jídle. Co jsme se vrátili z dovolené, stále jsme nemohli najít vhodnou chvíli něco zhubnout.

Máme rádi jídlo

Já jako chlap jsem na tom nebyl tak špatně. Zkrátka mi narostlo břicho. Pár kilo navíc v pase se dá ještě dobře zamaskovat. Stačí dobré triko a problém je vyřešen. Hanka je malá, takže na tom byla podstatně hůř. Nikdy nebyla vyloženě hubená, ale rozhodně ani otylka.

Na zmíněné dovolené jsme si dopřávali, co to šlo. Snídali jsme klobásu, kterou jsme zapíjeli sladkým džusem. K obědu jsme chodili na pizzu a vždycky jsme pronesli něco jako: „Až se vrátíme, budeme jíst zdravě.“ Utěšovali jsme se, aby výčitky nebyly tak veliké. Lhali jsme si do kapsy, ale určitě to znáte.

Když jsme se vrátili domů, tak jsme vymýšleli další výmluvy, proč si místo zeleninového salátu zajdeme raději do čínské restaurace. Po večerech jsme vždycky usedli k televizi a společně s námi velká miska s brambůrky a dalšími neřestmi. Na Hance se celé naše špatné stravování projevilo ještě jinak. Začala mít nekvalitní pleť.

Přítelkyně ztratila kontrolu nad jídlem

Na obličeji, který měla většinou čistý a bez pupínků, se jí začalo dělat akné. Byla z toho smutná. Místo aby si řekla, kde je problém, a řešila ho, raději používala make-up. Zdálo se, že nemá dostatečnou vůli s tím něco dělat. Chtěl jsem ji podpořit, takže jsem přestal pít pivo a doufal jsem, že ona svoji skleničku vína také odloží.

Pořád ale možné hubnutí odkládala. Celé září a říjen si dopřávala a nevadilo jí, že je v tom sama. Já už jsem se začal trochu hlídat a nabádal ji k tomu, že ve dvou se to lépe táhne. Jenže se ocitla v začarovaném kruhu, ze kterého nemohla ven. Když přišlo období Vánoc, prohlašovala, že teď nemá cenu hubnout, že začne po Novém roce.

Kulatila se velmi rychle. Na sto padesáti centimetrech to bylo dost vidět. Vím, jak jsou ženy háklivé na váhu, takže jsem na ni musel opatrně. Zvolil jsem taktiku přes oblečení. Měl jsem na ní velmi rád jedny kalhoty. Domluvili jsme se, že pojedeme na nákup, a já jí právě řekl, aby si vzala ty modré kalhoty, které jí tak sluší.

Nečekaná reakce

Byla mým přáním potěšená, a tak si je šla obléknout. Stála v pokoji a nemohla dopnout knoflík. Vyděšeně se na mě podívala a řekla: „Zklamu tě, srazily se.“ Doufal jsem, že ji to natolik naštve, že se začne lépe stravovat. Místo toho si objednala kalhoty o velikost větší. Nechtěl jsem v období Vánoc dělat doma dusno, tak jsem na téma hubnutí mlčel. Během svátků jedla pomalu za dva. Rodina vtipkovala, jestli není těhotná.

Ani to ji netrklo a stále se tvářila jakoby nic. Překvapením pro mě bylo, když na Silvestra řekla, že si na Nový rok stoupne na váhu. Podle váhy se rozhodne, jakou dietu zvolí. Když si skutečně prvního ledna stoupla na váhu, která ukazovala skoro osmdesát kilo, Hanka pronesla: „To jsem to čekala horší. Dietu zahájím, až tam bude rovná stovka.“ To jsem zase nečekal já. Mně její váha přijde vysoká. Já jsem lehce upravil stravu a už mám dole tři kila. Snad dostane rozum.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články