Bedřich (35): Nikdy mi nevadilo, že je přítelkyně jednoduchá. Teď se to ale obrací proti mně

Bedřich (35): Nikdy mi nevadilo, že je přítelkyně jednoduchá. Teď se to ale obrací proti mně
Zdroj: Freepik

Bedřich řeší se svojí přítelkyní velké dilema. Jí se totiž zalíbil život v domácnosti a nechce se vrátit do práce. Přitom peníze navíc do rodinného rozpočtu by se jim moc hodily.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 10. 2021 13:00

Moje přítelkyně Klaudie (32) je úžasná ženská, mám ji opravdu moc rád, ale často jí některé věci nedocházejí. Spousta lidí o ní říká, že je naivní a hloupoučká. Nikdy mi to nevadilo, miloval jsem ji takovou, jaká je. Teď ale musím přiznat, že její jednoduchost začíná silně ovlivňovat náš rodinný život a pohodu.

Postupně jsem zjišťoval, že je přítelkyně chudá duchem

S Klaudií chodím pět let. Poznali jsme prostřednictvím společných známých a mně se opravdu zalíbila. Byla milá, hodná a ke všem se snažila chovat co nejlépe. Nikdy jsem ji neviděl na nikoho zvýšit hlas nebo se s někým pouštět do hádky. Spoustě věcem také nerozuměla, a tak se do vášnivých debat o historii, fyzice nebo politice se mnou a mými kamarády nikdy nepouštěla.

A pak, když se mě jednou doma zeptala, co se stalo toho 68. roku a proč to pořád řešíme, mi došlo, že inteligence nebude její silná stránka. Nikdy by mě ani ve snu nenapadlo jí to vyčítat, každý jsme nějaký a její mírná povaha a laskavost silně převažovaly její nedostatek intelektu.

Po narození syna přišlo šťastné období

Po dvou letech vztahu jsme s Klaudií čekali dítě a já nemohl být šťastnější. S láskou svého života konečně založím rodinu! Když jsem si pak v porodnici pochoval svého syna, pochopil jsem, že tak má vypadat život. Všechno nám s Klaudií klapalo, Pavlík byl úžasné, klidné miminko a spousta lidí nám ho záviděla.

Tři roky, které Klaudie strávila na mateřské, uběhly jako voda, a teď pro ni nastal ten nejtěžší úkol – vrátit se do práce a nechat Pavlíka ve školce. Myslel jsem si, že to pro ni bude především psychicky náročné, ale Klaudie mi připravila úplně jiné překvapení.

Klaudie chce zůstat v domácnosti

„Já se už do práce nevrátím,“ oznámila mi při jednom z našich rozhovorů o budoucnosti. „Buď mi uděláš další dítě, nebo prostě budu žena v domácnosti. Práce za přepážkou je hrozná. Radši budu prát, uklízet, vařit a rozmazlovat tebe i Pavlíka. Myslím, že by to pro nás všechny bylo lepší,“ upřesnila.

Nemohl jsem uvěřit tomu, co mi říká. „Ale co peníze? Víš, že nájem z mého platu utáhneme jen tak tak. Opravdu by se hodilo, kdyby sis to rozmyslela. Takhle dlouho to finančně nevydržíme, obzvlášť pokud chceš další dítě,“ snažil jsem se oponovat. Ale všechno marně, Klaudie do práce nechce. Existuje nějaký způsob, jak jí to vysvětlit?

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články