Pavel (43): Chtěl jsem se po rozvodu vrátit k ženě. Ona mi ale přichystala nemilé překvapení

Pavel (43): Chtěl jsem se po rozvodu vrátit k ženě. Ona mi ale přichystala nemilé překvapení
Zdroj: Freepik

Pavel léta nedokázal pochopit, proč se s ním jeho žena rozvedla. Pořád doufal, že se zase dají dohromady, proto jí kupoval květiny a vozil jídlo. Onoho osudného dne ale pochopil, že je jeho snaha marná.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 29. 01. 2022 08:00

S Adrianou (42) jsme se brali před deseti lety. Nebyli jsme nijak zvlášť mladí ani naivní. Měli jsme se prostě rádi a svatba nám přišla jako dobrý nápad. Dokonce to chvíli vypadalo, že spolu budeme vážně šťastní.

Po pár letech jsme se rozvedli

Ani ne rok po svatbě se nám narodil syn Hynek (9). Je to láska našeho života, ani on ale nedokázal zabránit tomu, aby se naše manželství rozpadlo. Upřímně ani nedokážu přesně říct, co se stalo a proč jsme se rozvedli. Můj nápad to nebyl a kdybych mohl, vrátil bych to.

Všechno to na mě bylo nějak rychlé, Adriana za mnou přišla s tím, že žádá o rozvod. Nechápal jsem, co jí to přelétlo přes nos. „Už tě nemiluju a nemyslím si, že nám to takhle bude dál klapat,“ odpověděla mi, když jsem ji žádal o vysvětlení.

Rád bych náš vztah napravil

I když jsem byl proti, nemělo smysl se s Adrianou hádat nebo rozvod prodlužovat. Přestože jsem nechápal důvody jejího rozhodnutí, nakonec jsem rozvodové papíry podepsal. Odstěhoval jsem se a začali jsme žít odděleně. Jediným naším pojítkem zůstal Hynek. Máme ho ve střídavé péči, takže se s Adrianou vidíme každý týden, kdy si Hynka předáváme.

Celých těch pět let od našeho rozvodu je to se mnou stále stejné. Adrianu pořád miluji a chtěl bych náš vztah nějak slepit dohromady. Snažím se na to jít přes Hynka. Vždy, když ho k ní přivezu, dám jí kytku nebo někde koupím jídlo, a pak si ho jako rodina sníme u večeře. Myslel jsem si, že těmito malými krůčky nakonec Adrianu přesvědčím, že náš vztah stojí za záchranu.

Představila mi nového přítele

Poslední návštěva ukázala, jak moc jsem se mýlil. Jako obvykle jsem Hynka vezl za Adrianou, ještě před tím jsem se stavil v naší oblíbené restauraci a koupil jídlo s sebou. Když jsem k ní dorazil, nebyla Adriana sama, byl s ní muž, kterého mi představila jako svého nového přítele.

Byl to opravdu šok, za celých pět let našeho odloučení mi ani jednou neřekla, že s někým chodí. Toto bylo poprvé. A tak jsem jim tam trapně nechal koupené jídlo a co nejrychleji zmizel. Je mi z toho strašně, opravdu jsem věřil, že se nakonec dáme znovu dohromady, ale jak to tak vypadá, tyto dveře se nadobro zavřely.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články