Julie (29): Po přítelově nevěře jsme se dohodli, že to zkusíme znovu. Překvapilo nás, jak to dopadlo

Julie (29): Po přítelově nevěře jsme se dohodli, že to zkusíme znovu. Překvapilo nás, jak to dopadlo
Zdroj: Pixabay

Nevěra byla pro Julii vždycky signálem toho, že vztah nefunguje. Nyní měla podezření, že ji partner podvádí, a bohužel se nemýlila. Následovalo dlouhé odloučení. Nakonec se s Tomášem rozhodli dát to znovu dohromady. A oba je překvapilo, jak to dopadlo.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 13. 12. 2021 08:00

Na Tomášovu nevěru jsem přišla náhodou. Sama sebe jsem přesvědčila, že se něco děje. Ženská tyhle věci zkrátka pozná. Proto jsem do něj tak dlouho vandrovala, až se přiznal. "Vždyť já už to stejně dávno vím!" opakovala jsem mu. "Dobře, tak máš pravdu," odvětil. A já přestala dýchat.

Často jsme se hádali

I když něco tušíte, nikdy nejste připraveni, že vás ten druhý skutečně podvádí. Nevěra je zkrátka zájem o někoho jiného, rozdělení pozornosti. A já si vždy myslela, že značí, že ve vztahu je něco špatně. A tak tomu u nás asi i bylo.

Věčné hádky a vzájemné shazování se nebralo konce. "Jsi úplně k ničemu!" řvala jsem na Toma. "Tak hlavně, že ty čekáš, až na vše vydělám a vše zaplatím," oplácel mi stejnou mincí. Časem nebyl den, kdy bychom se nepohádali. Začala jsem házet věcmi. Být vulgární. Psala jsem mu do práce dlouhé zprávy, kde jsem ho obviňovala, že si mě dostatečně neváží. Ačkoliv mě prosil, ať toho nechám být, nerespektovala jsem ho.

Dnes spolu čekáme dítě

Na jeho nevěru s tou pochybnou Barborou jsem přišla vcelku náhodou. Všimla jsem si, že si podezřele často vzájemně komentují fotografie na sociálních sítích. Z toho jsem vydedukovala, že mě s ní podvádí. Bohužel jsem se trefila. Zapřísahal se, že to bylo jen jednou, ale já měla pocit, že mi někdo vypálil díru do srdce. Ještě ten večer jsem se sbalila a odešla k rodičům.

Neuměla jsem se s tím vypořádat. Tomáš se ze začátku snažil mě obměkčit, pak to začal pomalu vzdávat. Nepřemlouval mě, ať se vrátím, a to byl moment, kdy mi došlo, že náš vztah jde definitivně do kopru. Oslovila jsem ho tedy sama a vyříkali jsme si mnoho věcí. Otevřeně jsme si sdělili, jaké chyby v našem vztahu vidíme a proč nám to nefunguje. Domluvili jsme se, že to spolu zkusíme ještě jednou.

Dnes je to pět let. Klape nám to a čekáme spolu dítě. Začala jsem se chovat jinak, on se také změnil. Myslím, že jsme takovou krizi potřebovali. Společně ji překonat a posunout se dál. Sice je to rána, která pořád občas bolí, ale dala mi impuls, abych se i já zamyslela nad tím, že nejsem dokonalá. Každá negativní zkušenost nás učí a posiluje. Záleží, co si z ní vezmeme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články