Dagmar (45): Podvádím nejdůležitějšího člověka ve svém životě. Je to ale silnější než já

Dagmar (45): Podvádím nejdůležitějšího člověka ve svém životě. Je to ale silnější než já

Dagmar si zažila rozvod, po kterém zanevřela na lásku. Tu pravou našla až po letech. Má to ale háček. Muž, do kterého se zamilovala, je přítelem její dcery.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 12. 2021 12:00

Když jsme se s bývalým manželem Daliborem rozvedli, nechtěla jsem o chlapech ani slyšet. Cítila jsem se zrazená a podvedená. Opustil mě totiž kvůli jiné ženě. Tehdy mi řekl: ,,Moc mě to mrzí, ale srdci neporučíš. Nezlob se.“ Já pro něj ale žádné pochopení neměla. To až dnes, po letech, kdy jsem v obdobné situaci.

Po rozvodu jsme s dcerou začaly od nuly

Dalibor od nás odešel, když bylo naší dceři Elišce osm let. Děti jsou v tomto věku velmi citlivé a zranitelné. Dělala jsem tak vše proto, aby Eliška tu bolest snášela co nejlépe. Velmi jsem se na ni upnula. Přestěhovaly jsme se do malého bytu v jiném městě. Měla jsem potřebu začít někde znovu. A myslím, že se nám to společně dařilo.

Eliška nastoupila do jiné školy a našla si nové kamarády. Nikdo o nás nic nevěděl, nikdo si na mě neukazoval prstem, že jsem ta, co má parohy. Našla jsem si velmi dobře placenou práci, takže jsem nám oběma mohla leccos dopřát. Každý rok jsme spolu jezdily k moři a podnikaly různé aktivity. Čas je mocný lék a moje rána v srdci se nakonec zahojila.

Eliška se s otcem nadále stýkala. Často mi vyprávěla, jak je táta šťastný. Neposlouchalo se mi to dobře, ale už to bylo za mnou. Když Eliška nastoupila na střední školu, našla si prvního kluka. Já na to přišla skoro až za rok. Tajila to přede mnou, protože byl o dost starší.

Po letech jsem našla lásku, ale ve špatném muži

Jednou se ale přiznala a chtěla mi ho představit. V té době jí táhlo na sedmnáct. Když k nám Hynka (34) pozvala, byla jsem v šoku. I když to byl krásný chlap, vůbec se k ní nehodil. Hlavně co se týkalo životních pohledů a cílů. Eliška ale byla po uši zamilovaná a já to nechtěla kazit.

Chodili spolu další dva roky. Mezitím jsem s Hynkem našla společnou řeč. Měl podobné záliby, poslouchal stejnou hudbu a mně se s ním krásně povídalo. Eliška byla ráda, že si tak rozumíme. Já už jsem ale věděla, že pro mě Hynek není jen přítel mé dcery. Já se do něj zamilovala. A co hůř, i z něj jsem cítila jistou náklonnost. Někdy k nám chodil, i když Eliška nebyla doma.

Tak se stalo něco, co se stát nemělo. Hynek mi vyznal lásku a já nezůstala pozadu. Když mě hladil a líbal, poddala jsem se tomu. ,,Hned jak jsem tě viděl, jsem cítil něco úžasného. Chci být s tebou,“ šeptal mi a já věděla, že lítám v pěkném maléru. Nechtěla jsem dovolit sex, dokud to Elišce neřekneme. Ta pro nás ale měla také překvapení.

Náš trojúhelník se nečekaně zamotal

Byla totiž těhotná. Když nám to oznamovala, bylo mi hrozně. Nedokázala jsem ihned zareagovat a popřát jí štěstí. Hynek byl stejně zaskočený jako já. ,,Copak jí to teď můžeme říct? Čeká moje dítě!“ lamentoval nad naší situaci. ,,Budeš táta. Musíš se o rodinu postarat. My dva...,“ dál jsem nedokázala mluvit.

,,Já tě ale miluji. Přece to nezahodíme. Musí to mít nějaké řešení,“ prosil mě na kolenou. I když Hynka miluji, nemůžu vzít své dceři štěstí. Nejenom že mě zavrhne, ale zůstane i sama na dítě, pokud půjdeme s pravdou ven. Už chápu svého bývalého manžela. ,,Srdci neporučíš.“ Jenže co teď?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články