Leona (50): Po rozvodu jsem si našla mladšího milence. Netušila jsem, jak si tím zkomplikuji život

Leona (50): Po rozvodu jsem si našla mladšího milence. Netušila jsem, jak si tím zkomplikuji život
Zdroj: Freepik

Když si muž ve středních letech najde mladší ženu, není to nic neobvyklého. Když zralá žena randí s mladíkem, hned to vyvolává řadu otázek. Leona si po rozvodu chtěla trochu užít, nakonec jí to ale přineslo jenom samé potíže.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 11. 2021 16:00

Za Gustava (55) jsem byla vdaná dvacet dva let. Prožily jsme spolu krásné roky, ale poslední dobou to bylo jedno velké utrpení. Přestali jsme si rozumět a byli spolu jenom z povinnosti. Vydrželi jsme to především kvůli dětem. Chtěli jsme jim vytvořit stabilní zázemí. Teď, když už odrostly, nemuseli jsme se nadále přetvařovat.

Rozvod mi uvolnil ruce, zase jsem mohla naplno žít

Už nějakou dobu bylo jasné, že je rozvod na spadnutí. Když mi před dvěma lety Gustav oznámil, že si našel někoho jiného, že ji miluje a rád by požádal o rozvod, byla jsem mu skoro až vděčná. Konečně se jeden z nás rozhoupal náš vztah ukončit.

Rozvodové papíry jsme podepsali rychle. Odloučení pro nás nebylo vůbec těžké ani nijak bolestivé. Byli jsme si cizí už delší dobu. Po rozvodu jsem si začala klást otázku, co dál. Jsem přece ještě mladá. Padesátka neznamená všem dnům konec. Můžu si užívat, nikdo mi to nezakazuje.

Našla jsem si mnohem mladšího muže

Začala jsem se tímto mottem řídit. Cítila jsem se na pětatřicet. Evidentně ze mě sálala energie, která muže přitahovala, protože hned po rozvodu jsem měla několika nezávazných vztahů. Jednoho z vážnějších partnerů jsem potkala před necelým půl rokem.

S Vladimírem (28) jsme se poznali na jedné pracovní schůzce. Zastupoval konkurenční firmu. Hned mi padl do oka, byl velmi hezký a na svůj věk vyzrálý. Líbil se mi na první pohled. Byl stvořený přesně pro mě. Neváhala jsem a pozvala ho na oběd a ještě ten večer jsme si domluvili schůzku u mě doma. Přichystala jsem večeři a čekala, kam se náš vztah posune. Tu noc jsme se spolu vyspali.

Bohužel se do mě zamiloval

Já náš vztah brala velmi nezávazně. Chtěla jsem si především užívat nově nabyté svobody a toho, že mám o tolik let mladšího partnera. Vladimír to ale začal vnímat jinak. Asi jsem si hrála s jeho city víc, než jsem měla. Zamiloval se do mě. Nosil mi květiny i různé dárky a mně bylo jasné, že to musím ukončit.

Rozchod byl pro mě jediné možné řešení. „Vláďo, jsi fakt super chlap, ale nemyslím si, že by nám to v budoucnu mohlo klapat,“ řekla jsem mu. On to ale nevzal vůbec dobře. „Jak to můžeš vědět, když jsme to ani nezkusili? Věř mi, že tě miluju a budu o tebe bojovat,“ řekl mi jasně.

Náš „rozchod“ proběhl před dvěma týdny. Vladimír si ho ale stále neumí připustit a dělá, jako by se nic nestalo. Dokonce začal plánovat společnou budoucnost. Jak mu mám říct, že takhle to dál nejde?

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články