Olívie (32): Začali jsme s přítelem plánovat rodinu. Uprostřed snažení o dítě mi ale vrazil kudlu do zad

Olívie (32): Začali jsme s přítelem plánovat rodinu. Uprostřed snažení o dítě mi ale vrazil kudlu do zad
Zdroj: Freepik

Je těžké vidět někomu dalšímu do hlavy a odhalit, co si skutečně myslí. Olívie se domnívala, že má svého partnera přečteného. Chodili spolu víc než pět let, přesto jí připravil nemilé překvapení.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 23. 10. 2021 12:00

O Vojtovi (35) jsem si myslela jen to nejlepší. Je to vzdělaný chlap a ke mně se vždycky choval úžasně. Byl citlivý a když jsem měla nějaký problém, dokázal mi naslouchat. Evidentně však nebyl tak dokonalý, jak jsem si představovala.

Začali jsme přemýšlet o založení rodiny

Když jsme se před pěti lety seznámili, myslela jsem si, že náš vztah nebude mít dlouhého trvání. Vojta byl často odtažitý. Nakonec mi ale nabídl společné bydlení, což mě překvapilo. Začal se chovat úplně jinak, než když jsem ho poznala. Byl ke mně milý a já na něj komplet změnila názor. „Že by to byl konečně muž, se kterým bych mohla založit rodinu? honilo se mi hlavou.

Nedávno jsme se dokonce začali bavit o dítěti. Oba jsme si ho moc přáli. Zdálo se nám, že je ideální čas, a tak jsme se o něj začali pokoušet. Byla jsem si jistá, že mě s tímto mužem čeká společná budoucnost. Dítě, rodina a tak dále. Bohužel jsem se spletla. A bolest, kterou mi Vojta způsobil, budu ještě dlouho vstřebávat.

Před týdnem se se mnou rozešel. Bylo to nečekané, neměla jsem ani ponětí, že to chce udělat. Myslela jsem si, že je vše v pořádku. On to ale cítil jinak. Nakonec dal přednost kariéře přede mou a rodinou.

Postavil mě před hotovou věc

Byla jsem tak naštvaná, když mi to před týdnem oznámil. V práci mě povýšili. Dostal jsem mnohem lepší místo, které mě posune dál. Za dva týdny odjíždím do Londýna na naši centrálu,“ postavil mě před hotovou věc. Nemohla jsem uvěřit, co mi říká. „A jak dlouho tam budeš?“ zeptala jsem se ho. „Tak rok a půl, spíš dva,“ odpověděl.

To už jsem se rozbrečela. „A to mi chceš udělat dítě na dálku? To ses se mnou nemohl poradit, než tu práci vezmeš? Vždyť jsme pár! Takové rozhodnutí bychom měli dělat společně,“ plakala jsem. „Víš, upřímně mě to ani nenapadlo. Pro mě je to velká pocta, že mi to místo nabídli. Prostě jsem ho nemohl odmítnout,“ vysvětloval, jako by se nechumelilo.

Samozřejmě, že to znamenalo konec našeho vztahu. To, že dal přednost práci a že se se mnou neporadil, jsem nepřekousla. Taky to nešlo udělat jinak. Do Londýna se přestěhovat nemůžu, ani mi to Vojta nenabídl. Prostě se mnou už dál nepočítal.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články