Adriana (29): Přítel se mnou odmítl odjet do zahraničí. Nechtěl se tam o mě starat

Adriana (29): Přítel se mnou odmítl odjet do zahraničí. Nechtěl se tam o mě starat
Zdroj: Unsplash

Adriana je nevidomá od svých patnácti let. I přes handicap je to nezlomná a šťastná žena, kterou nic nerozhází. Avšak jejímu současnému příteli se to povedlo. Udělal něco, co ji totálně zaskočilo.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 08. 2021 08:00

S Hynkem (31) jsme spolu krátce, seznámili jsme se minulé léto na jedné události. Zaujal mě tím, jak krásně se s ním povídalo. Evidentně byly sympatie na obou stranách, protože mě ještě ten den Hynek pozval na další schůzku.

Kvůli covidu jsme se přestali setkávat

Tam se ukázalo, že můj první dojem byl správný. Byl to opravdu fajn chlap a já jsem s ním ráda trávila čas. Tak to bylo až do listopadu, kdy naše cesty rozdělil covid. Setkávali jsme se čím dál tím méně. Nakonec naše osobní setkání přestala úplně. Museli jsme vymyslet alternativu. Dohodli jsme se, že aspoň jednou za týden uskutečníme delší videohovor.

Dlouho nám to takto fungovalo, ale oba jsme s nedočkavostí vyhlíželi konec lockdownu. Ten přišel a my se znovu mohli potkávat tak jako dřív. Na našem vzájemném vztahu se nic nezměnilo. Pořád jsme si byli blízko a oba jsme se snažili náš vztah posunout na další kolej.

Moc jsem chtěla na dovolenou

S nápadem odjet na dovolenou do zahraničí jsem přišla já. Když jsem byla malá, rodiče se mnou pořád někam cestovali, a mně to vzrušení z cestování začalo chybět. Chtěla jsem prostě vypadnout z Česka a všechno nechat za sebou. Přála jsem si odjet někam, kde to neznám, kde jsem nikdy nebyla, kde ucítím nové vůně a ochutnám nová jídla.

A chtěla jsem to zažít s Hynkem. Proto jsem na něj na jednom z našich srazů udeřila: „Nechtěl bys o prázdninách vyrazit do Španělska? Já bych tam opravdu moc ráda zajela. Udělal by sis tak dva týdny čas, abychom to tam mohli procestovat? Chtěla bych navštívit Barcelonu a válet se u moře.” Jeho odpověď mě ale zaskočila: „Já ti nevím, opravdu si myslíš, že je to dobrý nápad? A co když se tam něco stane. Nikdy jsem takhle nikde nebyl, opravdu si na to netroufám...”

Vyřešila jsem to jinak

Jeho názor mě zklamal. Bylo mi jasné, že se o mě v zahraničí nechce starat a možná se o mě i bojí. Avšak já takový strach nemám. Nakonec jsem našla někoho, kdo souhlasil a byl ochotný se mnou odjet do Španělska. Moje kamarádka Jana mě podržela a do Španělska se mnou odjela.

Strávila jsem s ní neskutečných čtrnáct dní. Opravdu jsem si je užila a byla jsem Janě mimořádně vděčná, že mě doprovodila. Teď jsme se vrátili. Jsem zvědavá, co Hynek. Jestli má v plánu v našem vztahu nadále pokračovat, nebo se ukáže jako neschopný člověk, který se všeho bojí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články