Patrície (27): Přítel odmítá cestovat. Musela jsem tak zvolit poněkud netradiční řešení, abych dosáhla svého

Patrície (27): Přítel odmítá cestovat. Musela jsem tak zvolit poněkud netradiční řešení, abych dosáhla svého
Zdroj: Freepik

Ve vztahu může být člověk na začátku absolutně šťastný, pak ale začne objevovat i partnerovy stinné stránky. Patrície po pěti měsících chození se Simonem přišla na jednu přítelovu vlastnost, přes kterou se nedokáže přenést.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 03. 07. 2021 10:00

Se Simonem (30) chodím vcelku krátce. Nebyla to žádná láska na první pohled. Jednoho dne jsme se prostě potkali a mně přišlo, že je to fajn chlap, tak jsme se dali dohromady. Opravdu bych náš vztah neoznačila za nijak vážný. Každý bydlíme zvlášť a vidíme se tak jednou, možná dvakrát týdně. Zajdeme někam do restaurace, do kina nebo k sobě domů.

Těšila jsem se na léto

Upřímně jsem se těšila, až začátkem léta konečně vyjedu někam do zahraničí. Zapomenu na předešlé měsíce v lockdownu. Jsem srdcem dobrodruh, proto pro mě bylo sezení doma opravdu náročné, a ještě teď nechápu, že jsem to vydržela.

Naivně jsem doufala, že by Simon mohl jet se mnou. To jsem ale ještě netušila, co mě čeká za cirkus, když mu navrhnu společnou dovolenou.

Odmítl se mnou cestovat

Před měsícem jsem za ním přišla se svým nápadem. „Nechtěl bys jet do ciziny? Říkala jsem si třeba na dva týdny. Jeden týden bychom mohli strávit na horách a další někde u moře. Mohlo by to být fakt super,“ řekla jsem mu.

„Ty ses snad úplně zbláznila! Ty chceš jet na dovolenou do zahraničí v téhle době? Vždyť víš, co se teď děje. Ještě bychom někde zůstali trčet. Se mnou rozhodně nepočítej,“ odpověděl mi Simon. Byla jsem jeho reakcí vcelku překvapená. Za celých pět měsíců mi nepřišlo, že bych chodila s někým, kdo je tak úzkostný a všeho se bojí.

Nakonec jsem to vymyslela jinak

Byla jsem na něj opravdu naštvaná. Došlo mi, že Simon není ten člověk, se kterých bych chtěla žít. Pokud je tak nudný, že ho baví neustále sedět doma, tak ať si sedí, ale beze mě.

Naštěstí mě brzy napadla alternativa. Na dovolenou jsem prostě chtěla, naštěstí jsem věděla, za kým jít a kdo mě určitě neodmítne. Moje nejlepší kamarádka Eliška je stejně střelená jako já, a pokud za ní přijdu s nápadem, jestli nepojedeme do zahraničí, rozhodně neodmítne. Samozřejmě, že jsem se nemýlila. Společně jsme odjely na necelé dva týdny do Řecka a bylo to naprosto super. Moc jsme si to užily a ani jednou za celou tu dobu jsem nepomyslela na Simona.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články