Vincent (30): Vztah na dálku nevyšel. To, co mi přítelkyně provedla, jen tak nerozdýchám

Vincent (30): Vztah na dálku nevyšel. To, co mi přítelkyně provedla, jen tak nerozdýchám
Zdroj: Freepik

Vztahy na dálku jsou velkou zatěžkávací zkouškou. Jde v nich především o to, aby oba měli o udržení vztahu zájem. Vincent byl svojí partnerce věrný a moc se těšil, až se k sobě po ročním odloučení vrátí. To, co mu ale Ela mezitím provedla, překročilo všechny meze.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 20. 05. 2021 10:00

Ela (32) byla úžasná žena, krásná, chytrá a já ji měl opravdu rád. Chodili jsme spolu dva roky, než jsme se sestěhovali. Myslel jsem si, že spolu jednou založíme rodinu, ale věci se vyvinuly jinak, než jsem předpokládal.

Dostal jsem nabídku, která nešla odmítnout

Hned po škole jsem začal pracovat v jedné nadnárodní firmě. Práce mě tam opravdu bavila. Přišlo mi, že to, co dělám, má smysl. Moji nadřízení se vždy jen tak okrajově zmiňovali, že bych mohl i vycestovat za hranice, ale nikdy jsem jejich řeči nebral vážně. Myslel jsem si, že nebude problém to když tak odmítnout.

Ale jak jsem pak zjistil, ne se u nás nebere jako odpověď, a tak když za mnou moji nadřízení přišli, že bych měl na rok odjet do Singapuru, nezbylo mi nic jiného než jejich nabídku přijmout. Nechtělo se mi odcestovat, měl jsem Elu rád a nemyslel jsem si, že roční odloučení našemu vztahu prospěje.

Vzala to lépe, než jsem čekal

A tak na mě čekal velmi těžký rozhovor, při kterém jsem měl Ele říct, že na rok odjíždím. Dostal jsem i nápad, že by mohla jet se mnou, opravdu se mi nechtělo ji tady nechávat, ale chtěl jsem nechat rozhodnutí na ní. Při večeři jsem tedy svůj návrh předložil.

„Promiň, Vincente, ale nemůžu s tebou odjet. Opravdu bych moc chtěla, ale víš, jak špatně jsou na tom moji rodiče po zdravotní stránce, nemůžu je tady jen tak nechat,“ odpověděla mi. Byl jsem opravdu zklamaný, těšil jsem se na společný život v Singapuru, ale její důvody jsem chápal.

Nakonec jsme se dohodli, že zkusíme vztah na dálku. Budeme si denně volat a rok uteče jako voda. Přišlo mi, že náš vztah takovou zkoušku zvládne. Máme se opravdu rádi, a tak dlouhé odloučení není nic, co by nás mohlo rozdělit.

Po návratu na mě čekalo nemilé překvapení

Opravdu to bylo celý ten rok, co jsme strávili odděleně, velmi dobré. Volali jsme si každý den a já měl pocit, jako by se v našem vztahu nic nezměnilo. Věděl jsem všechno o Elině životě, jak se jí daří v práci, co dělají její rodiče i proč je zrovna smutná. Byl jsem opravdu nadšený tím, jak jsme vztah na dálku zvládli, ale i tak jsem se moc těšil na návrat.

Doma na mě ale čekalo nemilé překvapení. Před barákem jsem viděl postávat nějakého chlapa, a když nás s Elou spatřil přicházet, rozběhl se k přítelkyni a začal se jí ptát, proč mu nebere telefony. Chvíli jsem na ně překvapeně koukal, vůbec jsem tomu nerozuměl.

„Co to je za muže a co od ní chce?“ vrtalo mi hlavou. Nakonec jsem tyto otázky položil i Ele. „Chci být k tobě upřímná, to je chlap, se kterým jsem se jednou vyspala. Byla jsem strašně opilá a bylo mi smutno, vůbec nechápu, jak se to mohlo stát, hned jsem mu řekla, že se to už nikdy nebude opakovat. Prosím, odpustíš mi?“ zaskočila mě. Já jí byl celou dobu věrný a ona se mi takhle odvděčí? To jsem si opravdu nezasloužil.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články