Klára (32): Přítel mě po rozchodu pronásleduje. Musela jsem zvolit krajní řešení, abych se ho zbavila

Klára (32): Přítel mě po rozchodu pronásleduje. Musela jsem zvolit krajní řešení, abych se ho zbavila
Zdroj: Freepik

Klára zažívá nejhorší rozchod v životě. Z muže, do kterého se zamilovala, se vyklubal stalker. Jeho chování bylo natolik otřesné, že Klára musela požádat o pomoc policii.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 04. 2021 12:00

Můj vztah s Matyášem trval přes dva roky. Opravdu jsem si myslela, že ho miluji. Bydleli jsme spolu, sdíleli jsme společné zájmy a ze začátku by mě ani ve snu nenapadlo, že náš vztah skončí takovou katastrofou.

Musela jsem se s ním rozejít

Jenže idylka brzy vzala za své. Začali jsme se hádat. Rozbuškou našich rozepří se mohlo stát prakticky cokoliv od neumytého nádobí přes finance až po rozpočet. Začínala jsem mít všeho dost. Říkala jsem si, že takový vztah nemám zapotřebí, a jelikož naše hádky byly čím dál častější, rozhodla jsem se ho ukončit.

Nechtěla jsem Matyášovi ublížit, přes všechny neshody jsem ho měla stále ráda. Jenže on můj odchod nevzal vůbec dobře. Sliboval, že se polepší, a chtěl, abych mu ještě dala šanci. Já už ale nehodlala ve vztahu pokračovat za žádných podmínek.

Souhlasila jsem se schůzkou

První týden po rozchodu se nic nedělo. Matyáš mi začal dělat problémy až později. Začalo to nevinně. Nejdřív mi od něj přišla esemeska, že mého odchodu velmi lituje a že by se mnou rád mluvil. V tu chvíli jsem udělala první chybu, souhlasila jsem, že se sejdeme. Dopadlo to ale katastrofálně. Na Matyášovi bylo vidět, že několik dní nespal. Miluji tě, prosím, vrať se ke mně. Změnil jsem se,“ snažil se mě přesvědčit.

Byla to strašná schůzka a pokoušela jsem se co nejdřív zmizet. Bohužel tím to neskončilo. Matyáš mi začal několikrát denně volat. Poprvé jsem to zvedla, další hovory jsem už ale ignorovala. Zprávy od něj chodily snad každou hodinu. Pokaždé, když mi zazvonil mobil nebo cinkla zpráva, jsem sebou trhla. Věděla jsem, že je to zase on.

Kontaktovala jsem policii

Můj pohár trpělivosti přetekl, když jeho stalkování překročilo všechny meze. Když zjistil, že mu na zprávy neodpovím a hovory nezvednu, začal mě pronásledovat fyzicky. Nejprve na mě čekal před domem. Každý den, když jsem šla do práce, se se mnou snažil promluvit. Začínala jsem z něj mít strach.

Přestala jsem proto raději vycházet z domu. Dokonce jsem musela poprosit kamarádky, aby mi nakoupily. Ulice byla pro mě zakázaná zóna, do které jsem nechtěla za žádnou cenu vstoupit. Došlo to opravdu daleko. Jedinou mojí šancí bylo kontaktovat policii a požádat o pomoc. Ukázala jsem jim všechny zprávy, co mi Matyáš kdy poslal, a soud mu zakázal jakoukoli formu kontaktu se mnou. Zatím je to čerstvé, tak doufám, že to pomůže. Další psychický nátlak už bych nepřežila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články