Katka (27): Přítel si splnil sen, začal jezdit pracovně do zahraničí. Nastala u mě změna a já váhám, zda mu to říct

žena
Zdroj: Freepik.com

Až do teď žila Katka s přítelem v hezkém vztahu. Jenže on začal jezdit s kamionem do zahraničí a Katka je doma neustále sama. Michalovi se splnil sen a ona je nešťastná. Do toho má novinku a bojí se ji Michalovi říct. Jak to nakonec celé dopadne?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 08. 2020 13:00

S Michalem jsem začala chodit, když mi bylo o pět let méně, dalo by se říct, že je to můj první vážný vztah. Do té doby jsem prožívala samé krátkodobé románky. Až Michal se ukázal jako ten, s kým bych měla chuť i zestárnout.

Přišla změna, ale radost měl jen on

Já pracuji jako učitelka na základní škole a Michal je povoláním řidič. Jezdí s kamionem  po republice a zaváží různé prodejny. Vždycky to ale bylo o tom, že ráno odjede a k večeru se vrátí, kolikrát jsme stihli i zajít do kina. Měl denní směny a noční, u těch nočních to bylo horší, protože se vracel ráno, když už jsem šla pomalu do práce. Ale měl volné víkendy a hlavně vydělal dost peněz, takže jsme si žili dobře.

Věděla jsem, že sní o tom, že by chtěl jezdit po světě, ale tato pozice byla ve firmě stále obsazená. Jenže měla přijít změna. Jednou jsem přišla z práce a doma na mě čekala hotová večeře, zapálené svíčky, až mě napadlo, jestli mě chce požádat o ruku. Byla jsem vedle jak ta jedle.

Konečně se mu splnil sen a on dostal možnost od následujícího měsíce začít jezdit do zahraničí. Vzhledem k tomu, že jsem věděla, že si to přeje, nechtěla jsem mu kazit radost, a tak jsem se snažila dát najevo, jak jsem na něj pyšná a že mu to přeji. Uvnitř mě se ale začal ozývat strach, jak to vlastně bude. Řekl mi, že to funguje tak, že odjíždí vždy v neděli večer a vrací se v pátek ráno zpátky. Celý týden budu sama, napadlo mě.

Mám pro něj překvapení a bojím se mu to říct

Blížil se den odjezdu a mě svírala úzkost, jak si po pěti letech vztahu mám zvykat na to, že se vidíme jen o víkendu? Jak dlouho to vlastně bude celé trvat? Nemám mu to raději zakázat? Ale mám na to právo? Z nevyřčených otázek mě rozbolela hlava. Na Michalovi bylo vidět, jak je natěšený a plný očekávaní. Odjel v neděli večer, slíbil, že bude telefonovat.

Jenže v týdnu volal maximálně jednou, protože to nestíhal. Bylo mi hrozné smutno a současně jsem se bála, zdali to náš vztah přežije. Když se vrátil v pátek ráno, byl tak unavený, že skoro celou sobotu prospal a nikam jsme nešli. V neděli už zase jel. Doufala jsem, že ho to třeba odradí a nechá toho.

Teď máme za sebou první měsíc, kdy se vidíme jen o víkendu, a já jsem nešťastná. Zjistila jsem totiž, že jsem těhotná, a váhám, zdali to Michalovi říct. Nechci dítě vychovávat sama, aby mělo otce jen v sobotu a neděli, ale současně je to i jeho dítě a měl by se k tomu patřičně postavit.

Musím počkat na další pátek a odhodlat se, uvidím, jak se rozhodne. Doufám, že správně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články