Zuzana (56): Znovu jsem nalezla ztracené štěstí. Teď mi ho kazí člověk, s nímž jsem nepočítala

Zuzana (56): Znovu jsem nalezla ztracené štěstí. Teď mi ho kazí člověk, s nímž jsem nepočítala
Zdroj: Pixabay

Zuzana se ocitla v nezáviděníhodné situaci. Se svým přítelem žije krásných devět let. Všechno bylo naprosto dokonalé, dokud se Edovi jednoho dne neozvala dcera s tím, že nemá kam jít. Eda ji vzal k sobě. A tím začalo Zuzaně peklo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 11. 2021 10:00

Rozvedla jsem se před jedenácti lety. Tehdy jsem si myslela, že už navždy zůstanu sama. Osud mi ale dopřál lásku v podobě Eduarda (58). Za pár měsíců oslavíme deváté výročí. Jsem s ním skutečně šťastná. Myslím, že hodnějšího a mírumilovnějšího člověka na světě není.

Jeho dcera mi od začátku nebyla sympatická

Eduard stejně jako já v životě sáhl vedle, co se partnera týkalo. Jeho bývalá žena Monika je podle mého soudu husa. To, co mu po celou dobu vztahu prováděla, by ustál málokdo. I tak ale o ní nikdy nehovoří ve zlém. Takový je to charakter. Mají s Monikou dceru Adélu (27), která žije sama s přítelem.

Za těch devět let jsme se samozřejmě několikrát viděly. Nicméně měla jsem z ní pocit, že Edu využívá. Nechala si od něj velmi často podstrčit nějakou tu korunu. Tátovi se ozvala, jenom když něco potřebovala. Občas zapomněla na jeho narozeniny nebo nepřišla na oběd, na který ji pozval. Eda jí to vždycky beze slova prominul.

Mně její chování přišlo nedospělé a také jsem to Edovi řekla. Jenže ten na svoji holčičku, jak říká, nedá dopustit. Je to vymodlené dítě, které bezmezně miluje. Určitě jsem neměla v plánu se mezi ty dva míchat. Chtěla jsem něco jiného. Užívat si krásné chvíle s Edou a doufat, že nikdy neskončí. Můj plán ale dostal trhlinu, kterou jen těžko skousávám.

Nabídl jí, aby šla po rozchodu bydlet k nám

Adéla se po letech rozešla s přítelem. Pravda je taková, že jí dal kopačky, ale to ona nikdy nepřizná. Hned volala Edovi. ,,Tati, já nemám kam jít. Můžu k tobě, než si něco najdu?“ škemrala do telefonu. ,,Jasně, holčičko, u mě máš dveře vždycky otevřené. Pomůžu ti se stěhováním,“ nabízel hned pomoc. ,,Proč nejde k matce?“ neudržela jsem se.

,,Co vím, tak Monika lítá v průšvihu. Budu radši, když bude u nás. Nevadí ti to, ne?“ otázal se a já zalhala. ,,Nevadí, je to tvoje dcera. Přece ji nenecháš na ulici,“ přetvařovala jsem se. Adéla si zabrala pokoj, který byl dříve její. Otci nakázala, co všechno v něm chce předělat. Ten se mohl přetrhnout, aby jí vyhověl. Chtěla i nový nábytek, který financoval Eda.

,,Neměla by něco zaplatit i sama? Vždyť vydělává, ne?“ divila jsem se. ,,Je po těžkém rozchodu. Rád jí pomůžu,“ opáčil a dál vesele montoval skříně. ,,To mi byl čert dlužen,“ myslela jsem si. Adéla se začala chovat jako královna. Eda jí pořád podstrojuje. Já mám vařit i pro ni bez ohledu na to, jestli přispěla na nákup.

Začala manipulovat tátu proti mně

Prvních pár týdnů mi to možná ani nevadilo. Adéla si na to ale rychle zvykla a servis vyžaduje automaticky i teď, po třech měsících. Často sedává v obýváku a rozhoduje, na co se budeme dívat v televizi. Ráno blokuje koupelnu klidně i hodinu a ještě je ukřivděná, když ji napomenu.

Když jsem zjistila, že jí Eda sem tam něco strčí, pukala jsem vzteky. Adéla poznala, že ji doma nechci. Začala proto otce zpracovávat. Stěžuje si, že jsem na ni zlá a nemám ji ráda. Dokonce mu nakukala, že se tam kvůli mně necítí dobře. Mně zase stranou řekla něco, co jsem Edovi zatím neprozradila. ,,Uvidíme, která z nás si sbalí kufry,“ zašeptala výhružně. Už to dlouho nevydržím. Pokud se Adéla co nevidět neodstěhuje, budu muset jít. Mám svoji hrdost.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články