Ljuba (40): Po rozvodu se na mě konečně usmálo štěstí a našla jsem si skvělého chlapa. Má to ale háček

Ljuba (40): Po rozvodu se na mě konečně usmálo štěstí a našla jsem si skvělého chlapa. Má to ale háček
Zdroj: Unsplash

Ljuba se po rozvodu zařekla, že už žádného chlapa nechce. Ovšem dva roky stačily k tomu, aby změnila názor. Jednoho dne ji oslovil o dvacet let mladší kluk. Brala to jako milé povyražení. Vztah se ale vyvíjel jinak, než čekala.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 07. 2021 08:00

Po rozvodu jsem se zařekla, že už doma žádného chlapa nechci. Po čase ale prvotní vztek přešel a mně došlo, že nechci stárnout sama. Netušila jsem ale, co si pro mě život připravil. Přihrál mi do cesty někoho, kdo je pro mě jako stvořený. Nebýt tedy jedné vady na kráse.

Sbalil mě devatenáctiletý kluk

Manželství s Mirkem bylo utrpením. Spíš než manželka jsem byla jeho služka. Nevěnoval se mi tak, jak bych si jako žena zasloužila. Hlavně aby bylo doma uklizeno a navařeno. To, že mě roky podváděl, mu přišlo v pořádku. Dnes jsem ráda, že spolu nemáme děti. I když je pravdou, že bych si je přála. Po rozvodu jsem byla přesvědčená, že už si k sobě žádného chlapa nepustím.

Dva roky jsem se věnovala jen sobě. Zrekonstruovala jsem si byt, změnila účes. I když jsem si to nechtěla připustit, muž mi chyběl. Neměla jsem se ke komu v noci přitulit, nebylo si komu postěžovat. Na druhé straně jsem nechtěla nic lámat přes koleno. Věřila jsem, že pokud se má někdo objevit, objeví se.

Stalo se tak jednoho letního odpoledne na koupališti, kam jsem si vyrazila. Na baru u bazénu obsluhoval mladík, který byl ke mně velmi šarmantní. Dali jsme se nezávazně do řeči. Tipovala jsem mu sotva dvacet. Když mě pozval na rande, znejistěla jsem. ,,Je ti jasné, že bych mohla být skoro tvoje matka?“ smála jsem se.

Chvíli jsem se za nás styděla

Neodradilo ho to. Strávili jsme spolu krásný večer toulkami noční Prahou. Přiznání, že je mu čerstvých devatenáct, mě znepokojilo. Přišla jsem si skoro jako pedofil. Jenže mi s ním bylo skvěle! Byl vtipný, měl přehled, zájmy i životní sny. Lákalo mě vedle takového člověka zestárnout. Chtěla jsem z něj dostat, jestli mu nevadí, že jsem o dvacet let starší.

Nejenom, že mu to nevadilo, jemu to přímo imponovalo. Styděla jsem se s ním ukazovat před svými blízkými. Ze začátku jsme se proto scházeli tajně u mě doma. On totiž ještě bydlel s rodiči. Když jsem slavila narozeniny, pozval mě na prodloužený víkend do Paříže. Bylo mi až trapné letět. Řešila jsem otázku, kde na to jako student vzal.

Nakonec jsem se tomu zcela oddala. Už jsem ani neřešila, zda nás někdo uvidí. Donesly se ke mně určité drby. Například, že si vydržuji zajíčka, protože na víc nemám. Málokdo ale věděl, co se v Lukášovi skrývá. Občas jsem si posteskla nad tím, proč nemůže být stejně starý jako já. Postavil se i své rodině, která s naším vztahem nesouhlasila.

Založila jsem s ním rodinu

Nedávala jsem vztahu moc šancí. Dlouho jsem to brala jen jako povyražení. Ovšem jen do chvíle, než jsem zjistila, že jsem těhotná. V hlavě mi nastal zmatek. ,,Copak to můžu Lukášovi udělat? Je tak mladý! Neměl ještě pořádný vztah a už z něj bude tatínek,“ lámala jsem si hlavu. Lukáš to vyřešil za mě. Našel v odpadkovém koši pozitivní těhotenský test a já musela s pravdou ven.

Zakázal mi potrat. Dítě si přál. Odstěhoval se od rodičů a našel si lépe placenou práci. Jeho matka s ním nějaký čas nemluvila. Nakonec nás oba vzala na milost. Ukázalo se, že Gábina (49) je hrozně fajn ženská. Staly se z nás kamarádky. Já se teď můžu jenom modlit, aby Lukášovo nadšení žít se starší ženou vydrželo. Narodila se nám holčička, o kterou se Lukyn stará s tou největší láskou. Občas se ale přistihnu, jak moc se bojím budoucnosti.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články