Žaneta (48): Myslela jsem si, že mi v životě nic nechybí. Dokud jsem si nepořídila o 20 let mladšího milence

Žaneta (48): Myslela jsem si, že mi v životě nic nechybí. Dokud jsem si nepořídila o 20 let mladšího milence
Zdroj: Freepik

Žaneta se rozhodla zariskovat. Ukončila dlouholeté manželství kvůli muži, který je o víc než dvacet let mladší než ona. Je do něj zamilovaná a doufá, že jejich vztah nějaký čas vydrží. I když nikdo jí velké naděje nedává.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 06. 2021 10:00

Většina lidí mě má za blázna. Mám tím na mysli především rodinu. Důvod je prostý. Opustila jsem po dlouhých letech manžela. Kdo za tím stojí? Eduard. Je to pětadvacetiletý kluk, do kterého jsem se úplně zbláznila. Náš vztah nejspíš nemá budoucnost, já se ale rozhodla zariskovat.

Vyrazila jsem s kamarádkou k moři

Když jsem se nad svým životem před pár lety zamýšlela, vlastně mi nic nechybělo. Měli jsme s manželem Liborem (50) dospělou dceru. Laura (24) s námi už nežila čtyři roky. Možná právě s jejím odchodem přišel zlom. Jakmile opustila domov, my s Liborem jsme se odcizili. Přestal mít zájem o jakoukoliv společnou aktivitu. Přednost dal práci a kamarádům.

Mě nebavilo sedět doma a čekat na něj. Díky bohu, že mám dlouholetou aktivní kamarádku Lucku. Ta mě pořád přemlouvala, abychom vyrazily k moři. ,,Pojedeme spolu bez chlapů. Odpočineš si a přijdeš na jiné myšlenky,“ lákala mě. Odolávala jsem jí dva roky. Ten třetí se mě zeptala jen jednou a já se konečně rozhoupala.

Libor byl možná i rád, že na čtrnáct dní zmizím. Měl tak čas jen na kamarády a svůj oblíbený mok. Já dovolenou brala jako prostor k tomu, abych přemýšlela, co se svým životem budu dělat. Letěly jsme do Španělska. První dva dny jsme se jen válely u moře. Další den Lucka navrhla, abychom jely na výlet do Barcelony. To byl můj sen, který jsem si mohla konečně splnit.

Sbalil mě o dvacet let mladší muž

Půjčily jsme si auto a brzy ráno vyrazily. Zašly jsme si na kávu. Vedle nás seděl hlouček mladých kluků. Tipovala jsem jim tak pětadvacet. Jeden z nich se na mě upřeně díval. Když jsme se zvedly k odchodu, přistoupil ke mně. Zjevně věděl, že jsme Češky, a tak šel na jistotu. ,,Neznáme se odněkud?“ pronesl a mrknul na mě krásně modrýma očima.

,,O tom silně pochybuju,“ odvětila jsem a pokračovala v balení. ,,Mohl bych vás provést po městě, kdybyste chtěla. Byla by škoda, kdyby se tak krásná žena někde ztratila,“ složil mi poklonu. To na mě zapůsobilo. Eduard, tak se náš nový průvodce jmenoval, byl velmi zábavný. Smály jsme se s Luckou celý den. Na večer, když jsme se loučili, mě pozval do baru. Lucka to pochopila a odešla na hotel sama.

Seděli jsme spolu do dvou do rána. Byla jsem z něj unešená. Další den přijel do našeho resortu. Byli jsme spolu od rána do večera. Lucce to nevadilo, ta si vesele jezdila po výletech a flirtovala s místními muži. S Edou nedošlo na nic víc, než na pár polibků a letmých dotyků. Ke konci dovolené jsme si na sebe vzali čísla. Sliboval, že se hned ozve, jakmile se vrátíme do Čech.

Rozhodla jsem se jít do rizika

Jak řekl, tak učinil. Nakonec se ukázalo, že od sebe bydlíme slabých třicet minut autem. Nastoupila jsem na obláček lásky a nechala se unášet. Libor si ničeho nevšiml další dva roky. Okolí ale vnímalo, jak jsem rozkvetla. Sálalo ze mě štěstí a spokojenost. Lucie se mi to snažila rozmluvit. ,,Je o víc než dvacet let mladší než ty. To nemůže vydržet, chápeš to?“

Eda je na svůj věk vyspělý. Byl to on, kdo mi řekl, že si musím vybrat. ,,Nemůžeš manžela donekonečna podvádět. Buď já, nebo on. Rozhodni se,“ postavil mě před hotovou věc. Srdce mělo jasno. Vybrala jsem si Edu. Manžel rozvod neunesl a Laura se mnou dodnes nemluví. Náš vztah s Edou trvá už pět let. Snad to ještě chvíli vydrží…

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články