Helena (39): Bojím se manželovy smrti. Okolí mě kdysi varovalo

Helena (39): Bojím se manželovy smrti. Okolí mě kdysi varovalo

V dnešní době neexistují žádná pravidla pro ,,normální“ vztah. Velký věkový rozdíl mezi partnery není dnes ničím vzácným. Mnohé ženy dávají přednost charismatu před fyzickou atraktivitou. To samé udělala kdysi i Helena, ale nyní má strach o svého manžela. S čím se nám svěřila?

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 04. 08. 2020 13:00

Jmenuji se Helena a je mi 39 let. S manželem Pavlem (61) jsme se seznámili na jednom vzdělávacím workshopu. Pavel je právník a je to velmi vzdělaný muž. Tehdy mne zaujal hned na první pohled. Postarší gentleman, který uměl pobavit. Jenže byl o dvaadvacet let starší než já. Věk v našem vztahu nehrál roli, a tak jsem si ho před deseti lety vzala za manžela.

Věk nehraje roli

I přesto, kolik má Pavel let, mi vždycky dodával sílu a byl velmi vytrvalý. Máme spolu dceru Elišku, které je osm let. Na další dítě jsem si netroufla, i když manžel nebyl proti. Pavel je vynikající manžel a táta, umí naslouchat nám oběma a nestalo se, že by nás někdy s něčím odmítl. Což je velký rozdíl, když pozoruji moje kamarádky, vrstevnice a jejich muže. Neustále si stěžují, jak jim chlapi nepomáhají, že jsou na všechno samy. To já neznám, a proto jsem jakékoliv předsudky ohledně věku neposlouchala. Ale nyní začínám mít strach.

Tátova smrt mi otevřela oči a přinesla noční můry

Manžel je ve věku mého táty, který nás bohužel před pár měsíci navždy opustil, a já mám od té doby divné myšlenky a svírá se mi hrdlo jen při pomyšlení, že by se to mohlo stát i jemu. Mívám noční můry a rozhodně nejsem připravena na to, že má životní láska třeba zanedlouho odejde. Okolí mi samozřejmě připomíná, že jsem si měla být vědoma toho, že si beru staršího muže, a že musím počítat s tím, že umře dříve než já. Ale tátova smrt tohle všechno umocnila. Kolikrát se přistihnu, že svého muže i hlídám, jestli je v pořádku. Manželovi jsem se s mými obavami nesvěřila, nechci ho tím zatěžovat. Ale začínám být bezradná….

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články