Partner starý jako váš otec? Výhody i rizika vztahu s velkým věkovým rozdílem

svatba, prstýnek
Zdroj: Pixabay

Nezřídka kdy se stává, že se dá dohromady mladší žena a výrazně starší muž. Poslední dobou tomu bývá i naopak. Dívky hledají u vyzrálých partnerů ochranu. Mladíci u žen ve věku svých matek zase zkušenosti. Je velký věkový rozdíl vhodný, pokud hledáme dlouholetý vztah?

Jana Jánská
Jana Jánská 26. 05. 2018 21:16

Jistě se vám minimálně jednou za život naskytl pohled na mladou slečnu s viditelně starším  movitým mužem. Ano, finance mohou být důvodem s někým být. Někdy se mladá žena může do starce skutečně zamilovat, a to v případě, že jí v dětství chyběl mužský vzor čili otec. V mládí hledá ochrannou náruč a v rukou vyzrálého partnera ji najde.

Skvělý sex

Chlapci hledají u starších žen většinou příležitost mít sex, který by se svou spolužačkou pravděpodobně nezažili. Ženy kolem třicítky a dále jimi rozhodně neopovrhnou. Cítí se mladé a probudí se v nich opět sexuální apetit. Nevinná aférka se pak může táhnout několik let do té doby, než chlapec přestane být chlapcem a chce dítě.

Řiďte se srdcem

Obecně je lepší, když mají partneři spíše menší věkový rozdíl, zejména kvůli společné budoucnosti. Smrt o dvacet let staršího partnera vám způsobí velký zármutek, ale zároveň můžete pociťovat, že na to skončit s partnerským životem jste ještě mladí. Kolem šedesáti se ale protějšek velmi špatně hledá. Nicméně lásce, ať už to bude s kýmkoli, zkrátka nezabráníte a řiďte se hlavně srdcem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články