Stáňa (67): Poznala jsem nového muže a cítím se o třicet let mladší. Bouchají na nás i sousedé

Stáňa (67): Poznala jsem nového muže a cítím se o třicet let mladší. Bouchají na nás i sousedé

Stáňa se nám přiznala, že zažívá něco, o čem už ani nepřemýšlela. Manžel jí umřel před deseti lety a ona od té doby byla sama. Nedávno ale potkala jednoho muže a rozhodla se chytit šanci za pačesy.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 27. 12. 2020 10:02

Můj milovaný manžel Josef umřel před deseti lety, týden před mými narozeninami. Chtěli jsme tehdy jet na společnou dovolenou, plánovali jsme ještě spoustu zážitků. Bohužel měl nehodu a mě jeho smrt zdrtila.

Těžké časy

Dcera se synem mi byli nablízku a já se snažila brzy postavit na nohy, ale bylo to těžké. Zůstat v našem domě sama bylo nepříjemné. Byla jsem na něj zvyklá a kolikrát jsem se přistihla, že dlouho po jeho smrti vařím pro dva a volám na něj z kuchyně.

Samota byla zlá

Děti dům nechtěly, tak jsem ho prodala a našla si malý byteček. Pořídila jsem si pejska, a to byl skvělý parťák, jenže mě po sedmi letech také opustil. Největší radost mi přinášela vnoučata a práce na zahrádce. Přesto byly večery, kdy mi bylo smutno. Třeba když jsem si chtěla jen popovídat nebo se o někoho opřít a společně sledovat zajímavý dokument, to jsme měli s Pepou rádi.

A pak jsem na procházce poznala Mariána. Měl na vodítku pejska, který byl podobný tomu mému, a já se hned přikrčila, že si ho pohladím. Dali jsme se do řeči. Nakonec mi řekl, abych se šla projít s nimi.

Každý den žiji naplno

O pár dnů později jsem ho potkala na stejném místě a naše debata byla poněkud důvěrnější. Povídala jsem mu o pejskovi a o Pepovi a dětech a on na oplátku mluvil o sobě. Nakonec jsem ho pozvala na návštěvu a sblížili jsme se. Brala jsem ho jako milého přítele, a když mě chtěl po nějaké době na rozloučenou políbit na tvář, řekla jsem si, proč ne.

Marián je o dva roky mladší, máme se rádi a jeho pejsek mě zbožňuje. Nechtěla jsem to nikomu přiznat, ale později jsem to dětem řekla. Uvědomila jsem si, že čas plyne rychle a nikdo neví, kdy ten jeho skončí. Proto se z našeho přátelství stala láska a já si ji užívám se vším všudy. Dvakrát na nás dokonce bouchali sousedé, protože se u všeho velice nasmějeme. Cítím se najednou o třicet let mladší a vím, že i Pepa by byl rád, často se o něm totiž s Mariánem bavíme.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články