Miluše (40): Stěhování měl být nový začátek. Dcera si ale chtěla vzít život. Mohl za to její pokoj

Miluše (40): Stěhování měl být nový začátek. Dcera si ale chtěla vzít život. Mohl za to její pokoj

Miluše má dvě děti a je rozvedená. Nedokázala dále snášet chování svého muže a rozhodla se odstěhovat. Měl to být nový start, ale dceři se začaly dít šílené věci.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 20. 10. 2020 15:00

Můj bývalý manžel Standa byl o dvanáct let starší, měl už dítě z předchozího vztahu, ale to pro mě nebyla překážka. Měla jsem ho ráda a myslela jsem si, že spolu budeme šťastní.

Změnil se

Jak se nám narodila Lenka (15), začal ke mně být odtažitý. Pak se nám narodil Honzík (12) a to už se Standa změnil úplně. Začal pít, sprostě mi nadával a několikrát mi dal facku. Když šlo jenom o mě, snažila jsem se to ještě ustát, ale jak začal být časem hrubý i na děti, požádala jsem o rozvod.

Nový začátek

Bylo to hodně těžké. První dva měsíce jsme bydleli u mých rodičů, pak jsem konečně našla byt, který by nám vyhovoval, a hlavně jsem ho utáhla finančně. Měl to být nový začátek pro nás všechny. Byly tam dva pokoje, plus obývák a kuchyň. Já ložnici nepotřebovala, oddělila jsem si obývák skříní a za ni dala postel.

Do většího pokoje se nastěhovala Lenka, aby měla svoje holčičí království a já se těšila na božský klid. Ten ale nepřišel. Lenka se začala totiž chovat divně. Začala mi odsekávat, byla sprostá, vůbec si s námi nepovídala a byla jen zavřená v pokoji. Přisuzovala jsem to rozvodu a změně bydlení.

Už to nikdy nechci zažít

Lenka odmítala jíst a kdykoliv jsem za ní přišla, měla v pokoji skoro tmu a křičela, ať odejdu. Byla jsem z toho špatná a chtěla jí dát ještě čas. Takovou jsem ji neznala. Jednou jsem vešla do jejího pokoje a ona stála na římse okna a dívala se dolů. V mžiku jsem ji stáhla dovnitř a celá jsem se rozklepala. Obě jsme brečely a já začala shánět psychologa.

Pak jsem se dozvěděla od sousedky, že v našem bytě žila rodina s dětmi a jejich dcera skočila z okna a zabila se, byt je totiž v pátém patře, proto se odstěhovali. Bylo to okno u Lenky v pokoji. Měla jsem z toho husí kůži a nařídila jí, aby spala se mnou v obýváku, než si zase sbalíme a odstěhujeme se pryč. Honzíkův pokoj a zbytek bytu byl v pohodě, tam jsme se cítili všichni normálně, ale ten Lenčin, z něho šla opravdu negativní energie. Nikdy jsem takovým věcem nevěřila, dokud jsem je sama nezažila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články