Hanka (26): Měli jsme se postarat o strejdův dům během jeho dovolené. S brekem jsme utíkali pryč

Hanka (26): Měli jsme se postarat o strejdův dům během jeho dovolené. S brekem jsme utíkali pryč

Hanka nabídla svému strejdovi, že mu pohlídá s přítelem dům, zatímco bude na dovolené. Měl doma dvě kočky a na zahradě psa, o které bylo nutné se postarat, navíc se těšila, že si užijí trochu klidu a romantiky u lesa. Že to byla naivní představa, Hanka brzy zjistila.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 19. 08. 2020 15:00

Můj strejda Jaroslav žije na kraji města, kde už začíná krásný les. Vždycky jsem mu to místo záviděla a strašně ráda jsem k němu odmala jezdila. Měl tam neskutečný klid, nejbližší soused byl o kilometr dál, mohli jsme proto vždycky grilovat až do noci, aniž bychom se báli, že budeme kohokoliv rušit.

Jednou mi volal, že pojede na dovolenou, a protože moji rodiče byli také pryč, poprosil mě, jestli bych k němu občas nemohla zajít a dát jídlo kočkám a psovi. Byla jsem nadšená a navrhla jsem mu, že se tam klidně na týden nastěhuji. Pro jistotu jsem se ujistila, jestli mu nebude vadit, když tam bude se mnou i Adam a strejda byl pro.

Na samotě u lesa

Jak jsme k němu přijeli, Adam začal chystat maso na gril a já si užívala neskutečný relax. Seděli jsme venku do noci, pak se přemístili dovnitř a milovali se. Když v tom se Adam lekl a vykřikl nahlas, že viděl, jak za oknem někdo jde. Byl to nesmysl, pes neštěkal, branku jsme měli zamčenou, nikdo by se tam nedostal. Adam šel pro jistotu před dům, ale nikdo tam nebyl. Smála jsem se, že to byla asi kočka a přemlouvala ho, abychom navázali tam, kde jsme přestali.

Jak jsme se chystali ke spánku, najednou se otevřely dveře a doprovázelo to nepříjemné vrzání. Vyděsilo mě to a Adam přísahal, že je zavíral. Vstala jsem, šla je přibouchnout a zamkla. Zabrala jsem za kliku, abych se ujistila, že jsou zamčené a šli jsme spát. V noci jsem potřebovala čůrat a když jsem rozlepila oči, dveře byly otevřené. Pištěla jsem, aby se Adam probudil, a normálně jsem se třásla strachy.

Nejhorší noc mého života

Adam ale vypadal, že je na tom mnohem hůř. Odmítl vylézt z postele a přikryl si hlavu, aby to zaspal. Já ale nemohla, rozsvítila jsem a prudce bouchla do dveří. V tu chvíli jsem se ozvalo: „Nééé“ a já Adama okřikla, ať tak neřve. Jenže on to nebyl. Skočila jsem k němu rychle do postele a rozbrečela se. Adam se zvedal, že tam nebude ani minutu a začal se oblékat. Jenže to nebylo všechno. Jak jsme si balili věci, praskla žárovka a my strachy křičeli. Když jsme přiběhli do chodby, strejdy velký pes Fido vrčel do rohu a na nás se ani nepodíval. Běželi jsme do auta, ale někdo z nás musel jít otevřít branku, nakonec jsme šli oba, abychom to jeden druhému nevyčítali a ujeli jsme, co nejrychleji to šlo.

Druhý den jsem volala strejdovi, že u něj doma straší, a on se zasmál, že tam občas slyší kroky, ale už si zvykl. Po zbytek jeho dovolené jsem dávala zvířatům jídlo ke dveřím a utíkala pryč. David už tam se mnou nešel a já s tím mám od té doby také problém.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články