Daniela (27): Předjíždějící řidič přibrzdil a ukazoval, abych odbočila. V tom se stalo něco děsivého

Daniela (27): Předjíždějící řidič přibrzdil a ukazoval, abych odbočila. V tom se stalo něco děsivého

Daniela se nám svěřila se zážitkem, který v ní ještě dodnes vyvolává nepříjemné pocity. Jednou k večeru ji předjížděla tmavá dodávka a řidič ukazoval, že potřebuje pomoc, aby jela za ním a zastavila na lesní cestě. V tu chvíli se jí stalo ale něco zvláštního, více se dočtete v jejím příběhu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 23. 07. 2020 13:00

Stalo se to před dvěma lety, byl pátek a já se po práci sbalila a jela za rodiči na víkend. Jezdila jsem za nimi ráda a často a vždycky jsem si na půli cesty dávala na jedné menší benzínce kávu a cigaretu. To byl takový můj rituál při každé cestě.

Víkend byl prima, hodně jsem si u našich odpočinula, mamka se o mě starala vždycky jako o malé dítě a užívala si pokaždé, že tam jsem. Zašli jsme si na minigolf, do solné jeskyně a povídali si všichni až do půlnoci. Táta pokaždé před mým odjezdem kontroloval, jestli mám v pořádku auto, aby se ujistil, že jsem v bezpečí.

Cesta domů

Víkend utekl jako voda a já oběma dala pusu na tvář a nasedla do auta. Dálnice měla tenkrát objížďku, a tak jsem jela podle nových ukazatelů. V tom se mi na „zadek“ nalepila tmavá dodávka a já blikala, ať mě předjede. Začalo se už stmívat a neměla jsem v plánu nijak divočit.

Dodávka po chvilce jela vedle mě a já si všimla, že na mě řidič cosi ukazuje. Na chvíli pustil volant a dlaněmi prosil a ukazoval, že má zřejmě nějaký problém, abych jela za ním a pomohla mu. Pak jel přede mě, zrychlil a odbočil vpravo na úzkou cestu, která vedla kolem lesa. Já zpomalila, bušilo mi v tu chvíli strašně srdce a on stál vedle auta a mával, abych odbočila k němu.

Anděl strážný

Už jsem stáčela volant, že zatočím, když v tu chvíli jako kdyby mi někdo uvnitř hlavy zakřičel zřetelně „NE!“ a najednou jsem rychle najela zpět na cestu a sešlápla plyn a ujela. Ve zpětném zrcátku jsem viděla, jak tam ten chlap stojí a hází rukama. Nevím, jestli jel pak za mnou, protože jsem jela tak rychle jako ještě nikdy v životě.

Byl to neskutečně nepříjemný pocit, celou cestu jsem se třásla a doma jsem hned volala tátovi. Ten se úplně vyděsil a chtěl, abych to nahlásila policii. Já si ale nepamatovala ani značku auta, natož jeho tvář, navíc jsem neměla žádný důkaz, že něco provedl. Mamka mi tři dny na to poslala odkaz na zprávu, kde se psalo, že policie dopadla řidiče tmavé dodávky, který nedaleko toho místa znásilnil jednu ženu. Jestli to byl on s jistotou nevím, ale mamka je přesvědčena, že nade mnou stál tenkrát anděl strážný, a já jsem ráda, že jsem ho poslechla.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

 

 

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články