Legendární komik Charlie Chaplin: Jeho tělo odcizili vykradači hrobů, chtěli výkupné

Charlie Chaplin
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain

Nepoužíval slova, a přesto bavil miliony lidí. Sám si ale musel v životě projít mnoha útrapami. Problémy neskončily ani po jeho smrti. Místo toho, aby ho nechali v klidu odpočívat, vykopali jeho mrtvolu a chtěli po jeho ženě výkupné.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 09. 2020 13:00

Sir Charles Chaplin byl britský herec, režisér a také scénárista. Patřil k nejslavnějším filmovým tvůrcům dvacátého století. Ke svým snímkům přistupoval komplexně. Jeho poznávacím znakem se stala buřinka, knírek připomínající kartáč a hůlka.

Šílené dětství a cirkus

Charlie Chaplin se musel již odmala spoléhat jen sám na sebe. Matka byla častým hostem psychiatrických zařízení. Otec se zase snažil o světový rekord největšího alkoholika. Vysvobození přišlo až díky cirkusu, v němž mohl dát průchod všem svým uměleckým sklonům.

Měl rád mladší

Chaplin se ženil celkem čtyřikrát a vždy cílil na výrazně mladší ženy. První partnerce bylo osmnáct let. Další, Mildred Harris, dokonce o dva roky méně. Svazek vydržel pouhých šest let. Štěstí našel až se čtvrtou manželkou, která mu porodila osm dětí.

Jádro pudla možná tkvělo v tom, že dle slov Mildred, měl mít Chaplin velmi zvrácené sexuální potřeby, které mu nebyla schopna poskytnout. Sám se k tomuto nařčení nevyjadřoval. Lze tak jen spekulovat, že s Oonou O’Neill našel uspokojení po všech stránkách.

Znesvěcení

Charlie Chaplin zemřel v roce 1977 na rakovinu slinivky. Jenomže místo toho, aby se oddal věčnému spánku, bylo jeho tělo po třech měsících od pohřbu vytaženo z hrobu. Na svědomí to měli dva imigranti, kteří po Ooně požadovali veliké výkupné.

Ta se však nehodlala se zločinci dohadovat a jejich požadavek odmítla. Kriminálníci se tak obrátili na Chaplinovy potomky. Neskutečnou šarádu ukončili až policisté, kteří oba muže zadrželi a tělo vrátili zpět do rakve. Celý případ byl skutečně ojedinělý, neboť se ještě nestalo, aby někdo požadoval výkupné za nebožtíka v rozkladu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články