Naďa (45): Mám dvacetiletého přítele. Všichni říkají, že se mám stydět. Brala bych i mladšího

Naďa (45): Mám dvacetiletého přítele. Všichni říkají, že se mám stydět. Brala bych i mladšího

Naďa je pět let po rozvodu a neměla ani pomyšlení na nový vztah. Nedávno jí ovšem zkřížil cestu nový muž, který je výrazně mladší, a Naďa vedle něj ožila. Okolí na to má ale jiný názor.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 07. 11. 2020 06:30

Vdávala jsem se z lásky, ve dvaceti a samozřejmě jsem si tehdy myslela, že Arnošt je láska na celý život a budeme spolu v dobrém i zlém. To jsem ale netušila, že se po svatbě tak rychle změní. Toho dobrého moc nebylo, spíš bylo všechno čím dál horší.

Nechtěla jsem o něj přijít

Arnošt mi druhý rok po svatbě začal říkat, že ho omezuji a je ještě mladý. Nechtěla jsem o něj přijít, a tak jsem dělala všechno, co po mně chtěl. To znamenalo hlavně, aby měl co nejvíce svobody. Podváděl mě, někdy i týden nepřišel domů, pak se vždy omlouval. Myslela jsem si, že by nám prospělo miminko, ale nepodařilo se nám to.

Bylo to horší a horší

Třikrát jsem potratila a počtvrté už jsem to nechtěla zkoušet, protože mi Arnošt říkal, že to je moje vina. Sama nevím, proč jsem to tak dlouho trpěla, ale když se do toho později přidal alkoholismus, rozvedla jsem se. Neskutečně se mi ulevilo a vyčítala jsem si, že jsem to neudělala už dávno. Máma říkala, že jsem byla slepá, povídala mi to už několik let, jenže já to nechtěla slyšet.

O nový vztah jsem neměla zájem. Chtěla jsem si užít sama všechny ztracené roky. Chodila jsem do kina, četla knihy a začala žít. Hlavně jsem ale byla přesvědčená, že už mám svůj věk, a tak by mě stejně nikdo nechtěl. Smířila jsem se tedy s tím, že zůstanu sama. Začala jsem chodit cvičit a tam se se mnou dal do řeči Tomáš. Dvacetiletý kluk, který mi chtěl poradit, jak dělat cviky správně.

Úplně nový život

Po měsíci se mě zeptal, kdy už mi dojde, že se mu líbím, a jestli bych s ním zašla na rande. Smála jsem se na celé kolo, ale on to myslel vážně a ze mě vypadlo, že teda půjdu. Rande jsem ale chtěla na poslední chvíli zrušit, jenže když jsem držela telefon, že to odvolám, najednou volal, že už čeká před domem. To odpoledne hrozně pršelo, tak jsem ho pozvala dál, abych mu to řekla osobně, ale než jsem se nadála, přitáhl si mě k sobě a políbil mě. Projela mnou vlna takového vzrušení, jaké jsem dlouho nepocítila, že jsme rande strávili v posteli. A od té doby se to opakovalo několikrát do týdne.

Kolegyně se ptaly, proč mám pořád dobrou náladu, a já nechtěla nic říkat, až po čtyřech měsících jsem šla s pravdou ven. Tomáš je na svůj věk vyzrálý. Nepije, nelže a má normální práci. A v posteli s ním zažívám věci, o kterých se mi ani nezdálo. Jenže kolegyně i rodina mě za to odsoudily. Prý bych se měla stydět. „Ve tvém věku, takové neuvážené chování,“ říkají. Ale já si to užívám. Mít takhle mladého přítele je pro mě teď výhoda, a kdyby to nevyšlo, brala bych příště klidně i mladšího, samozřejmě zletilého. Já se za to nestydím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články