Marie (43): Odpustila jsem manželovi nevěru. Je tu však někdo, kdo nám usmíření nepřeje

Marie (43): Odpustila jsem manželovi nevěru. Je tu však někdo, kdo nám usmíření nepřeje
Zdroj: Freepik

Odpustit či neodpustit nevěru, to je otázka, která trápí ženy, jež se setkaly s partnerovou nevěrou. Marie není výjimkou. Její manžel se jí k činu sám přiznal, ale to těžší mělo teprve přijít.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 27. 11. 2021 08:00

S manželem Šimonem (46) jsme svoji už dvacet let, vychováváme dvě děti. Staršímu Jardovi je patnáct, mladší Elišce bude deset. Nikdy by mě nenapadlo, že budeme řešit takový problém, ale život si s námi krutě zahrál.

Přiznal se mi k nevěře

Šimon se k nevěře přiznal sám. Kdyby mi to neřekl, sama bych na to nepřišla. Neměla jsem nejmenší důvod předpokládat, že by mohlo být v našem manželství něco špatně, ale Šimon na to měl jiný názor.

Jednou ke mně kajícně přišel a všechno mi vyklopil. „Před půl rokem jsem se vyspal s kolegyní. Měl jsem s ní sex jenom jednou, byl to úlet. Nic k ní samozřejmě necítím,“ řekl mi. Jeho přiznání mi vyrazilo dech, neměla jsem o tom nejmenší tušení. Trvalo tři měsíce, než jsem s ním znovu dokázala mluvit.

Odpustila jsem mu ji

Celou tu dobu jsem mu byla vydaná na milost. Nechtěl o mě přijít, a tak se rozhodl bojovat. S tichou domácností se jen tak nesmířil, začal se víc starat o děti a neustále mi dokazoval, jak mě miluje. Tolik romantických večeří, milých překvapení a dárků jsem do té doby nezažila.

Bylo mi to opravdu příjemné. Sám mi několikrát opakoval: „Naše rodina je pro mě nejdůležitější. Prosím, věř mi, už se to nebude opakovat a velmi toho lituji.“ A já mu nakonec jeho prohřešek odpustila. Opravdu mi přijde, že se změnil a svého činu lituje. Ale naše společná kamarádka na to má jiný názor.

Kamarádka mu stále nemůže přijít na jméno

Když jsem ji nedávno informovala, že jsme se se Šimonem usmířili, začala mi domlouvat. „Ty ses opravdu zbláznila. Myslíš si, že se změnil a teď už tě nikdy nepodvede? To je blbost. Chlapi se nemění a ty jsi tomu svému pěkně nalítla. Klidně se s tebou vsadím, že to udělá znova,“ řekla mi.

Od té chvíle odmítá Šimonovi přijít na jméno. Tytam jsou společné večery, které jsme trávili s ní a jejím manželem. K Šimonovi se chová chladně a nepřátelsky. Potěšilo by mě, kdyby mu také odpustila, ale ona je velmi tvrdohlavá.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články