Slávka (42): Naše manželství se začalo hroutit. Našla jsem řešení, ale muž se mi vysmál

Slávka (42): Naše manželství se začalo hroutit. Našla jsem řešení, ale muž se mi vysmál
Zdroj: Freepik

Párová terapie je v současné době velmi moderní. Spousta manželských dvojic chce jejím prostřednictvím zachránit vztah. Podobnou pomoc hledala i Slávka. Narazila ale na něco, s čím nepočítala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 11. 2021 16:00

Do určité doby jsem si myslela, že máme s Rudolfem (46) perfektní manželství. Narodily se nám tři krásné děti, měli jsme kde bydlet a oba jsme měli dobrou práci.

Začali jsme se hádat i před dětmi

Sen se mi ale brzy začal hroutit. S Rudolfem jsme se hádali čím dál častěji. Stačilo k tomu velmi málo, třeba jen to, kdo odveze děti na kroužek. Když jsem o to Rudolfa poprosila, začal bručet: „No jo, zase já. Vždyť v téhle domácnosti vždycky dělám všechno já.“

Já mu samozřejmě oponovala, a tak jsme se začali hádat přímo před dětmi. Jaký jsme jim asi mohli dát příklad? Máma s tátou na sebe pořád řvou a na ničem se neshodnou.

Přiznal mi, že se vyspal s kolegyní

Rudolfovi i mně naše manželství lezlo krkem. Já začala svoji nespokojenost řešit tím, že jsem s ním odmítala spát, a Rudolf si to vyřešil po svém. Našel si milenku. Já se o jeho poměru dozvěděla jednoduše, sám mi o něm řekl. Vyspal se na služební cestě se svojí kolegyní a měl takové výčitky svědomí, že se o své tajemství se mnou podělil.

„A ty se mi divíš? Už půl roku mi odepíráš sex, chováš se ke mně jako k cizímu. Vina je i na tvojí straně,“ řekl mi. Není to tak, že bych uznala, že má pravdu, pořád jsem na něj naštvaná, ale rozvod je pro mě nemyslitelný. Sama pocházím z rozvedené rodiny a vím, jaké to je pro děti peklo, když si tím procházejí.

Rozhodla jsem se pro terapii

Rozhodla jsem se proto naši situaci vyřešit. Navrhla jsem Rudolfovi párovou terapii. Souhlasil, asi doufal, že mě tím uklidní a já mu jeho přešlap odpustím. Ale hned po prvním sezení mi došlo, jak jsem se v něm zmýlila. „Ty nevěříš, že nám to pomůže, viď?“ prokoukla jsem ho.

„A co když nevěřím? Myslím, že je to blbost. Povídání nikdy žádné problémy nevyřešilo,“ odpověděl mi. Stále přemýšlím, jestli má smysl něco zachraňovat, Rudolfa už nesnesu, věřila jsem v párovou terapii a její pomoc, ale když jsem jediná, která v ní vidí budoucnost, jaký to má smysl?

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články