Andrea (28): Přítel se nechce hádat, já to zoufale potřebuji. Přivádí mě tím k šílenství

Andrea (28): Přítel se nechce hádat, já to zoufale potřebuji. Přivádí mě tím k šílenství

Andrea má partnera, který se s ní nechce hádat. Raději mávne rukou a uteče. Ona ale potřebuje pročistit vzduch, a to za každou cenu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 24. 12. 2020 18:00

Můj přítel Petr je vyrovnaný a klidný. Na začátku našeho vztahu to pro mě byla příjemná změna, protože jsem byla čerstvě po velmi nepříjemném rozchodu. Teď mi to ale neskutečně leze na nervy.

Nebyl jako ostatní

Dříve jsem si myslela, že se se mnou nehádá, protože mám prostě pravdu a on je rozumný a nepotřebuje se povyšovat jako ostatní. Bývalý partner mi totiž při každé hádce vyčítal kdejakou maličkost a kolikrát i házel s věcmi. To ale není případ Petra. Cokoliv jsem mu řekla, to mi odkýval a moc se nevyjadřoval.

Neřekne mi nic

Pak jsem mu ale odřela auto a měla jsem strašný strach, jak zareaguje. „Hm, to se nedá nic dělat,“ řekl jen. A to bylo celé! Můj bývalý by se okamžitě rozčílil. Stále jsem se Petra ptala, zda se opravdu nezlobí, až mě nakonec rozčílilo, že je tak klidný a nedokáže mi ani vynadat. „Nevadí mi, když na mě zakřičíš. Vždyť si to zasloužím,“ zvýšila jsem hlas, ale stejně jsem z něj nedostala nic.

Když se mi nelíbilo, že dělá nepořádek, hodila jsem po něm ponožkou, aby alespoň trochu reagoval. Ani to s ním nehnulo. Při jakémkoliv náznaku hádky vždy odešel do jiné místnosti, a to mě vytočilo ještě víc. Minule to udělal znovu. Chtěla jsem zjistit, co mi řekne na večeři, kterou jsem schválně přesolila. Byla jsem si jistá, že se mu to nebude líbit, ale neřekl ani slovo. Nechtěl se hádat, zato já ano. Potřebuji ze sebe čas od času vybít energii, ale on mi vůbec nepomáhá!

Vytáčí mě to

Místo toho se zvednul a šel pryč. Doběhla jsem ho a vyžadovala jsem, aby se konečně projevil. „Vím, že ti to nechutnalo. Udělala jsem to schválně. Chápeš?! Schválně jsem to jídlo zkazila!“ Vypadalo to, že jsem blázen, ale já prostě potřebovala nějakou akci. „Tak už to příště nedělej,“ odpověděl a dál to neřešil.

Skáču kolem něj vždy jako hysterka, ale on je jako z kamene. Mně by se líbilo, kdyby prostě bouchnul do stolu a vyštěkl, že takhle se tedy chovat nebudu. Byla bych šťastná, kdyby na mě zakřičel, kdyby třísknul s dveřmi, ale on je jako leklá ryba. Neskutečně mě to vytáčí.

Když vidím nějaký film, kde se dvojice vášnivě hádá a pak usmiřuje, je to přesně ta správná romantika, kterou si představuji. Možná jsem ještě nezabrnkala na tu správnou strunu, ale bez občasných hádek prostě nedokážu žít a křičet sama mě nebaví.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články