Líba (56): Dcera se po rozchodu dostala na samé dno. Bohužel neexistuje způsob, jak bych jí mohla pomoci

Líba (56): Dcera se po rozchodu dostala na samé dno. Bohužel neexistuje způsob, jak bych jí mohla pomoci
Zdroj: Freepik

Líba nemá se svojí dcerou zrovna nejlepší vztah. Před časem jí nepadl do oka potenciální zeť, se kterým Zuzka záhy otěhotněla, a dcera se jí od té doby vyhýbá. Nic se na tom nezměnilo ani ve chvíli, kdy Vašek Zuzku opustil.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 20. 09. 2021 08:00

Vždy jsem si pro dceru přála jen to nejlepší. Byla to moje vysněná holčička. Už když jsem byla těhotná, jsem si s ní povídala. Přála jsem jí krásný život a byla ochotná pro to udělat cokoliv. Ale osud nám vždy postavil do cesty překážky, které jsme nečekaly.

Měly jsme dokonalý vztah

Když mi po porodu konečně dali do roky moji holčičku, byla jsem neskutečně šťastná. Pojmenovala jsem ji po mé babičce. Zuzance je teď třicet let a náš vztah se hodně zhoršil. Už to není moje holčička, jen mě odhání a nechce mě ve svém životě.

Zuzanka byla jako malá naprosto dokonalá. Nezlobila, byla klidná a dělaly jsme spolu snad všechno. Měly jsme krásný vztah. Takový, který má panovat mezi matkou a dcerou. Ani v pubertě se to nezhoršilo. Nemůžu říct, že bych s ní nějak bojovala. Zvrat nastal, až když si našla partnera. Změnila se a už to zkrátka nebyla ona.

Dcera otěhotněla s grázlem

Vaška jsem nikdy neměla ráda. Přišlo mi, že si Zuzanku nezaslouží. Byl to buran, neměl práci a nechal se od Zuzky živit. Opravdu jsem nechápala, co na něm vidí. „Máš na někoho lepšího, měla bys ho opustit, dokud je čas,“ říkávala jsem jí několikrát. Neposlouchala mě. Nakonec s Vaškem otěhotněla.

Bohužel v jejím milém jsem se nespletla. Byl to neřád. Nakonec Zuzku a čtyřletou Anežku opustil, našel si prý někoho jiného. Zuzana jeho odchod brala velice špatně, ze dne na den zůstala sama s dcerou. „Můžeš mi ji kdykoliv dávat na hlídání. Třeba když bude nemocná, já ji moc ráda pohlídám,“ nabízela jsem jí často.

Z rozchodu se stále nedostala

Nikdy se mi neozvala. Je to rok a půl, co je Vašek opustil, a Zuzana se z toho stále nevzpamatovala. Volám jí, snažím se ji kontaktovat, ale neodpovídá mi. Nedávno mi kamarádka řekla, že Zuzanu s Anežkou potkala v obchodě a nebyl to hezký pohled. „Zuzana vypadala opravdu strašně. Měla kruhy pod očima, byla úplně mimo. Anežka tam pobíhala a Zuzana ji vůbec nezvládala,“ prozradila mi.

Ráda bych Zuzaně nějak pomohla. Rozhodla jsem se, že k ní příští týden zajedu a zeptám se jí, jak na tom je, a když tak si je vezmu k sobě a budu se o ně starat. Bojím se ale, že mě odmítne. Mám pocit, že mě viní z toho, že ji Vašek opustil. Ví, že jsem ho neměla ráda. Možná proto se mnou nemluví, ale já chci prostě zpět svoji holčičku.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články