Olda (39): Jsem si jistý, že nikdy nechci mít děti. Přišel jsem na způsob, jak toho dosáhnout

Olda (39): Jsem si jistý, že nikdy nechci mít děti. Přišel jsem na způsob, jak toho dosáhnout
Zdroj: Unsplash

Někdo už je prostě takový, že děti nechce. Není to zkrátka pro něj to, co potřebuje ke štěstí. Olda je přesně ten typ. Potomky si nikdy nepřál a teď přišel na způsob, jak je nikdy nemít.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 08. 2021 10:00

Neřekl bych, že jsem něčím výjimečný. Nejsem nijak zvlášť hezký ani chytrý. Jediné, v čem se možná odlišuji od ostatních mužů, je to, že nikdy nechci mít děti. Nebažím po tom mít následovníka nebo pokračovatele rodu, jak si někteří přejí.

Máma se pořád ptala, kdy bude babičkou

Děti nemám rád snad od malička. Nikdy jsem nechápal, co na nich dospělí vidí. Když se mým rodičům narodila moje sestra, byl jsem neustále naštvaný. Věnovali jí daleko víc pozornosti než mně. Všichni z ní byli úplně na větvi a na mě komplet zapomněli.

To se se mnou táhlo až do dospělosti. Když mi bylo třicet, matka začala se svými všetečnými otázkami, kdy už konečně bude babičkou. Rozhodl jsem se jí říct celou pravdu. „Už s tím přestaň. Já nechci děti a nikdy je chtít nebudu,“ snažil jsem se ukončit konverzaci. „Však počkej, až najdeš tu pravou, změníš názor,“ nedala se moje matka.

Řekl jsem přítelkyni pravdu

A mně tím nasadila brouka do hlavy. „Co když má pravdu?“ říkal jsem si. V tu dobu jsem zrovna chodil s Anetou (27). Byla to vážně kočka, fakt nádherná, byli jsme spolu dva roky a nikdy jsme o dětech nemluvili. Napadlo mě, že právě nastal čas si o tom popovídat a říct jí, jak to vidím já.

„Aneto, chtěl bych si s tebou upřímně promluvit. Chtěl bych ti říct, že nechci mít děti. Nemyslím tím jen teď, zkrátka nikdy,“ oznámil jsem jí. „Já bych je ale jednou chtěla, počkáme pár let a třeba změníš názor,“ odpověděla mi.

Našel jsem způsob, jak se otcovství vyhnout

A mně v tu chvíli něco došlo. Takhle to už dál nejde. Jestli nikdo nebude brát moje rozhodnutí vážně, začnu pochybovat i já. A kdyby se mi někdy přihodilo, že bych nějaké dítě měl, byl by to fakt problém. Nebyl bych mu dobrým tátou.

S Anetou jsem se ještě ten týden rozešel a sám sobě slíbil, že končím s mladšíma holkama. Takové holky mě totiž dřív nebo později chtěly uvrtat do rodičovství. Jediný způsob, jak se z toho dostat ven, je změnit cílovou skupinu žen, kterou budu vyhledávat. Musím navazovat vztahy jen s těmi, které už mají dospělé děti a které jsou po přechodu, aby náhodou nehrozilo nechtěné těhotenství. Tento plán jsem přijal za svůj před devíti lety a funguje mi na jedničku.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články