Údajný kanibal a vrah dětí Nathaniel Bar-Jonah: Své oběti měl servírovat sousedům, v jeho bytě čekal policisty šokující nález

Údajný kanibal a vrah dětí Nathaniel Bar-Jonah: Své oběti měl servírovat sousedům, v jeho bytě čekal policisty šokující nález
Zdroj: Pixabay

Když byl Nathaniel Bar-Jonah obviněn z vražd 22 dětí, došla jeho sousedům jedna děsivá věc. Občas je tento nevinně vyhlížející chlapík se silnou nadváhou zval k sobě na burgery, jejichž chuť nepřipomínala hovězí, vepřové ani kuřecí maso. Až tehdy si obyvatelé městečka Great Falls v Montaně s hrůzou uvědomili, co nejspíš jedli.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 31. 07. 2021 13:00

Bar-Jonah se do Montany přestěhoval z Massachusetts, kde si odpykal dlouhý trest za pokus o vraždu mladého chlapce. Tenkrát šlo "jen" o sexuální útok. Po jeho propuštění se nic nezměnilo, stále byl poháněn touž zvrácenou touhou. Jen s tím rozdílem, že se k ní přidala chuť na lidské maso.

Nathaniel Bar-Jonah byl šílený už jako dítě

U některých vrahů se jejich pravá povaha projeví až v období dospívání nebo těsně po dosažení dospělosti. Bar-Jonah, vlastním jménem David Paul Brown, byl ale šílený již od raného věku. V roce 1964 dostal k sedmým narozeninám spiritistickou tabulku Ouija, na niž nalákal do sklepa pětiletou dívku. Sliboval jí skvělou zábavu. Ve skutečnosti se ji ale pokusil udusit. Dívčin křik přivolal Nathanielovu matku, která jej přinutila ji pustit. Incident ovšem dále neřešila, protože si myslela, že si její syn plně neuvědomoval, co dělá.

O šest let později se ale situace opakovala. Nathaniel nalákal šestiletého chlapce na sáňkování, kde ho sexuálně napadl. A právě tento scénář se stal jeho poznávacím znakem. V roce 1975 pod záminkou, že je policista, přemluvil dalšího chlapce k tomu, aby nasedl do jeho auta, kde ho začal obtěžovat a škrtit. Vše naštěstí viděl jeden soused, který okamžitě zavolal policii.

Past sklapla až s únosem dalších dvou chlapců. Jelikož se jednoho z nich pokusil uškrtit, byl mu soudem vyměřen trest v délce 18-20 let. Ve vězení se rovněž podrobil psychiatrickému vyšetření, a přestože lékaři řekl o všech svých šílených představách, uznal jej oficiálně za “zdravého”. Námitky proti tomu neměl ani soud. Jedinou podmínkou bylo, že se přestěhuje ke své matce do Montany.

Z vraha se záhy stal i kanibal

Jen pár dní po propuštění se Nathaniel pokusil o další vraždu. Přestože byl zatčen, velmi rychle se dostal na svobodu. Probačního úředníka měl v Montaně, a to soudu stačilo. Aby ještě více zapadl do komunity v Great Falls, změnil si jméno na Nathaniel Benjamin Levi Bar-Jonah. Prý kvůli tomu, že byl ve skutečnosti Žid. Nové jméno však nezměnilo jeho osobnost.

V roce 1996 zmizel desetiletý Zachary Ramsay a záhy přibývali další. Případy se dlouho nedařilo objasnit. Nikoho by nenapadlo, že ten tlouštík odvedle je vrah. Jen ta jeho jídla, která čas od času servíroval sousedům, byla nějaká divná. Hlavně maso chutnalo opravdu zvláštně. Prý šlo o jelena, kterého se Nathanielovi podařilo skolit.

Věci se daly do pohybu až v roce 1999, kdy byl Bar-Jonah zadržen před místní školou. Opět se vydával za policistu. Soud tentokrát povolil domovní prohlídku, která skončila šokujícím odhalením.

Tajemný deník Nathaniela Bar-Jonaha

Policisté našli v jeho bytě velké množství vystřižených fotografií mladých chlapců z několika časopisů, dále bizarní deník napsaný tajným kódem a lidské kosti. K tomu se přidala obvinění od sousedů, kteří si stěžovali, že Nathaniel obtěžoval jejich děti.

Po dekódování deníku FBI zjistila, že by měl mít na svědomí až 22 obětí. A to nebylo vše. Zapsal si do něj i své kanibalistické choutky a recepty na pokrmy z dětského masa označené například "smažené francouzské dítě" či "koláč mladého chlapce". Nakonec mu soud vyměřil trest v délce 130 let odnětí svobody, avšak pouze za obtěžování. Za vraždy nebyl pro nedostatek přímých důkazů nikdy odsouzen. Zemřel v roce 2008 ve věku jednapadesáti let.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený History Uncovered (@realhistoryuncovered)

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Nathaniel Bar

Allthatsinteresting: Nathaniel Bar-Jonah: The 300- Pound Child Murderer and Suspected Cannibal

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články