Kristýna (43): Tchán s tchyní se k nám pozvali na večeři. Během ní vyplul na povrch pravý důvod jejich návštěvy

Kristýna (43): Tchán s tchyní se k nám pozvali na večeři. Během ní vyplul na povrch pravý důvod jejich návštěvy
Zdroj: Freepik

Vztahy v rodině mohou být někdy pořádně napjaté. Zhoršit se mohou zvláště ve chvíli, kdy spolu sdílíte jednu domácnost. Kristýna s tím má bohaté zkušenosti. Rodiče jejího manžela se totiž nastěhovali k nim.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 11. 2021 10:00

Takhle jsem si to opravdu nepředstavovala. Chtěla jsem mít náš dům jen pro sebe, svého manžela a naše tři děti – Šárku, Kubu a Aničku. Naneštěstí se všechno vyvinulo úplně jinak a já teď domácnost sdílím se dvěma skoro cizími lidmi.

Tchán s tchyní přišli o dům

Manželovi rodiče jsou pro mě opravdu skoro cizí. Nikdy jsme se moc nevídali. Samozřejmě, že jsme za nimi jednou do měsíce jezdili, ale někdy ani to ne. Doba je prostě hektická a najít si čas na rodinu může být náročné. Tudíž že bych s nimi měla kdovíjak vřelý vztah, o tom se mluvit nedá.

Před dvěma měsíci se tchán s tchyní pozvali k nám na večeři. Řekli, že dlouho neviděli vnoučata a jestli by nemohli přijet. Neodmítla jsem je a připravila jídlo. Během večeře postupně vyplul na povrch pravý důvod jejich návštěvy. „Udělal jsem v poslední době pár špatných rozhodnutí a v důsledku toho jsme přišli o dům Nemáme teď kde bydlet,“ oznámil nám tchán.

Bydlí u nás už dva měsíce

Bylo mi jasné, jak to dopadne. Manžel je pozval bydlet k nám. „Vždyť máme volný pokoj pro hosty. Snad po mně nechceš, abych vlastní rodiče vyhnal na ulici?“ řekl mi a měl samozřejmě pravdu. Žádná jiná alternativa nepřipadala v úvahu.

Nastěhovali se proto k nám. Je to už dva měsíce a velmi nás to ubíjí. Sice máme v domě dvě koupelny, ale člověk si vždycky musí dávat pozor, aby mu tam nikdo nevlezl, nebo naopak, aby on tam nikomu nevešel. Z našeho domu se postupně vytratilo to pohodlí, které ho dělá domovem. Nikdy nejsem doma sama, nemůžu si hodit nohy nahoru a přestat se konečně hlídat.

Ráda bych žila jako dřív

Začíná to být nesnesitelné. Především mě děsí představa, že to takhle zůstane už navždy, protože tchán ani tchyně nevypadají na to, že by se chtěli v nejbližší době odstěhovat. Ani netuším, na jak dlouho to u nás ještě vidí.

Několikrát jsem svěřila manželovi svoje obavy. On mě jen prosí o trpělivost a se svými rodiči nic neřeší. Ráda bych už konečně žila jako dřív, takhle to dlouho nevydržím.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články