Hana (66): Po roce jsme syna požádali, aby nám přispíval na bydlení. Se zlou jsme se potázali

Hana (66): Po roce jsme syna požádali, aby nám přispíval na bydlení. Se zlou jsme se potázali

Hana je v důchodu a žije se svým manželem na vesnici. Před rokem se k nim nastěhoval jejich syn Martin, kterého teď požádali, jestli by jim mohl přispět do rodinného rozpočtu. S takovou reakcí nepočítali.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 10. 12. 2020 15:00

Jmenuji se Hana, s manželem Oldřichem máme tři děti. Dcera Pavlína (46) žije na druhé straně republiky a syn Hynek (43) bydlí pár hodin od nás. Jediný, kdo se neodstěhoval daleko, byl Martin (40).

Začal jezdit naštvaný

I tak nás Pavlína s Hynkem navštěvovali, akorát to nebylo tak často. Martin ale jezdil pořád, což nám vůbec nevadilo, naopak. Dva roky zpátky k nám ale jezdil jen s dětmi a měl špatnou náladu. Bylo jasné, že mají doma problémy.

Přijel s plným autem

Když k nám jednou dorazil a chodil tu jak lev v kleci, přiznal, že se chce rozvést. Nechtěli jsme se jim do toho míchat, ale samozřejmě jsem podotkla, aby nedělal unáhlené kroky, protože všechno se dá řešit. Bohužel neuběhl ani týden a Martin přijel jednou večer s plným autem. Dovezl obrazy, kávovar, koš na prádlo i věšák. Upřímně jsem se zhrozila: „Proboha, proč jsi jim bral věšák?“  Nedalo se s ním ale bavit.

Začal u nás bydlet a já si myslela, že to je jen přeháňka a zase se za nimi vrátí, ale nevrátil. Olda si stěžoval, že se musí dívat na televizi v ložnici, protože v obýváku je vyvalený naštvaný Martin, a já prala o to víc a vařila pro tři.

Nechtěli jsme nic hrozného

Oldovi začalo vadit, že nákupy děláme jen my. Zejména se mu nelíbilo, že veškeré uzeniny nebo pivo Martin zkonzumoval dřív než on. Vzhledem k tomu, že to nevypadalo, že by se chtěl odstěhovat, domluvili jsme se s Oldou, že by mohl přispívat na domácnost, přece jen má výplatu větší než my dva důchod.

Normálně jsem si k Martinovi sedla a řekla mu, že máme větší výdaje za vodu, elektřinu a samozřejmě kupuji i více jídla, tak kdyby byl tak hodný a přispíval nám. Myslím, že jsem to řekla opravdu slušně, ale Martin vyletěl jak čert. „To si děláš srandu? To je vaše podpora?“  Vtom se přihnal Olda a začali na sebe křičet. Rozčílený Martin se zavřel v pokoji a Olda bušil na dveře, že když se mu to nelíbí, tak může odejít. Ráno nám oznámil, že se stejně odstěhuje, takže už s námi nic řešit nebude. Je to už dva týdny, pořád je tu a moc spolu nemluvíme.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články