Markéta (45): Přichystali jsme slavnostní oběd, abychom poznali dceřina přítele. Nedopadlo to vůbec dobře

Markéta (45): Přichystali jsme slavnostní oběd, abychom poznali dceřina přítele. Nedopadlo to vůbec dobře
Zdroj: Freepik

Rodiče by byli nejraději, kdyby jejich děti vedli úžasný život se skvělými partnery. Pana Božského si ale každý představuje jinak. Například Markéta má s vyvoleným své dcery velký problém.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 10. 2021 12:00

Když mi doktor při ultrazvuku řekl, že s manželem čekáme holčičku, byla jsem opravdu šťastná. Vždycky jsem si přála holku, dokonce jsme pro ni už v té době měla vymyšlené jméno.

Chtěli jsme dceři připravit pohádkové dětství

Tím, že se narodila Sofinka (15), se mi splnil životní sen. Nikdy jsem další dítě nechtěla. Myslela jsem, že jako jedináček bude mít Sofi tu nejlepší péči, kterou jí mohu poskytnout, a náš vztah bude pevnější, než kdybych měla dětí víc.

Manžel Martin (44) se mnou souhlasil, a proto na mě nikdy nenaléhal, abychom si pořídili další dítě. Snažili jsme se oba Sofince připravit co nejhezčí dětství a přichystat ji na vstup do života. Z naší perfektní holčičky ale postupně rostla puberťačka, která se nám čím dál víc vzdalovala. Naštěstí s námi nepřestala komunikovat.

Řekla nám, že má kluka

Nedávno přišla s překvapivou věcí. „Mami, konečně jsem si našla kluka,“ svěřila se mi. „Byla jsem snad poslední ze třídy, kdo nikoho neměl,“ pokračovala. Byla jsem za ni ráda, ale samozřejmě se ve mně ozval ochranitelský pud. „Nechceš ho pozvat o víkendu k nám na oběd? Rádi bychom ho s tátou poznali,“ nabídla jsem jí.

Sofie souhlasila a já připravila na neděli slavnostní oběd. Bohužel to celé nedopadlo vůbec dobře. Je to z velké části chyba moje a mého manžela. Na to, co mělo přijít, jsme se vůbec nepřipravili.

Její přítel se ním vůbec nezamlouval

„Tak, tohle je Honza,“ představila nám Sofie přítele, když nadešel den D. Honza vůbec neodpovídal mým představám. Měl vousy, dlouhé vlasy a zdálo se, že je mu tak třicet. Svoji nelibost jsem neskrývala. „Ráda vás poznávám. Kolik je vám let, jestli se mohu zeptat?“ otázala jsem se. „Je mi 21,“ odpověděl. Tím si to u mě rozhodně nevylepšil. „Co tak jednadvacetiletý chlap může vidět na patnáctileté slečně?“ nechápala jsem.

Celý oběd proběhl v trapném tichu. Když jsme se pak s Martinem dozvěděli, že se seznámili přes internet, vztah Sofie a Honzy se nám líbil ještě méně. Tak moc bych si přála dceři domluvit, že to není chlap pro ni! Ale copak mě bude poslouchat? Jsme prostě s Martinem ve slepé uličce. Pokud jí zakážeme se s Honzou stýkat, budeme ti špatní. Jediná možnost je ho trpět a dávat pozor na Sofii, aby neudělala špatné rozhodnutí.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články