Stela (32): S přítelovou dcerou jsme si padly do oka. Pak jsem pochopila, že žiju ve lži

Stela (32): S přítelovou dcerou jsme si padly do oka. Pak jsem pochopila, že žiju ve lži
Zdroj: Freepik

Stela si našla skvělého přítele, se kterým by chtěla založit rodinu. Když se seznámila s jeho dcerou z předchozího manželství, myslela si, že spolu dokážou bez problému vycházet. Jenže víc se mýlit nemohla.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 06. 2021 13:00

Před pěti měsíci jsem začala randit s úžasným chlapem. Albert (37) je pozorný, inteligentní a v jeho přítomnosti mám pocit, že se mu mohu se vším svěřit. Ještě jsem nikdy nikoho takového nepoznala. Už teď vím, že bych po jeho boku chtěla strávit zbytek života. Má to ale jeden háček.

Přítel je deset let rozvedený

Albert má z předešlého manželství jedenáctiletou dceru Ester. S bývalou manželkou se rozešli hned po Esteřině narození. Mají spolu dobrý vztah a v péči o dceru se střídají. Jeden týden tráví se svojí mamkou, další týden s Albertem. Ester je pro Alberta vším. Vždy o ní krásně mluví a nazval ji láskou svého života. Snad každá dcera by chtěla takového otce.

Já se nemohla dočkat, až mě s ní seznámí. I když jsem byla trošku nervózní. „Co když mě nebude mít ráda?“ ptala jsem se po telefonu Alberta. „Neboj se, Stelo, tebe má přece každý rád. A nepochybuju, že si tě Ester zamiluje stejně jako já,“ odpověděl mi. Hned mi spadl kámen ze srdce a začala jsem se na setkání těšit.

Jeho dcera mě nepřijala

Naše schůzka v parku probíhala vcelku dobře, s Ester jsme se seznámily, a přišlo mi, že mě dokáže mít ráda. To jsem se ale spletla. Po několika rande jsem jednou přespala u Alberta. Šli jsme předtím na dlouho procházku, objednali si jídlo domů, a když přišla řeč na můj odjezd, Albert mi nabídl, abych u nich přespala. Já souhlasila.

Ráno jsem vstala dřív. Chtěla jsem Albertovi a Ester udělat dobrou snídani. Uvařila jsem vajíčka a začala připravovat lívance, když Ester přišla do kuchyně. Nikdy jsem s ní zatím nebyla sama, tak jsem se hned snažila zapříst rozhovor.

Lhala mi do očí

„Doufám, že ti nevadí, že vám uvařím snídani. Máš ráda lívance, ne?“ zeptala jsem se jí. „Ano, moc. Vůbec to nevadí. Když tě srovnám s ostatními ženami, co tu kdy táta měl, opravdu se moc snažíš,“ odpověděla mi. „S jakými ostatními ženami?“ zeptala jsem se. „No, přece se všemi, se kterými kdy chodil. Po dvaceti jsem je už přestala počítat,“ pokrčila rameny.

Už jsem dál nedokázala skrývat rozhořčení a vrátila se ke sporáku. Když jsem odcházela domů, vzala jsem si Alberta stranou a chtěla si promluvit. „Alberte, kolik přítelkyň jsi měl po rozvodu?“ zeptala jsem se narovinu. „Proč se ptáš? Jsi teprve druhá žena, co jsem Ester představil,“ odpověděl mi.

A mně to došlo, Ester mě nemá ráda, proto si vymyslela bohatou historii Albertových přítelkyň. Chtěla, abych se s ním rozešla. Mrzí mě tenhle špatný start našeho vztahu. Udělala bych cokoliv, aby si mě oblíbila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články