Helena (44): Sousedka se rozvedla a teď je u nás pečená vařená. Poslední věc, kterou udělala, byla vážně přes čáru

Helena (44): Sousedka se rozvedla a teď je u nás pečená vařená. Poslední věc, kterou udělala, byla vážně přes čáru
Zdroj: Freepik

Helena nabídla pomocnou ruku sousedce, která právě procházela rozvodovým řízením. Bylo jí zoufalé ženy líto, a tak jí denně dělala u sebe doma vrbu. Později to ovšem Helenu začalo štvát. Hlavně když jí došlo, o co se sousedka snaží.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 03. 2021 08:30

S naší sousedkou Milenou (39) jsme si docela blízké. Než se s manželem rozvedli, trávili jsme společně hodně času.

Ten večer se u nás Milena opila

Milena byla vždycky trochu střelená. Málokdy se něčím nechala rozhodit. Dokázala si z každého problému udělat srandu. Její manžel Radim byl salámista. Vždycky, když jsme něco společně podnikli, měla jsem pocit, že jejich manželství funguje jako dobře promazaný stroj. Nebylo vůbec znát, že by měli nějaké potíže.

Proto když u nás jednoho dne Milena zazvonila celá ubrečená, lekla jsem se. ,,Co se stalo? Pojď dál,“ vybídla jsem sousedku. Ta usedla celá zhrzená ke stolu a řekla: ,,Radim má ženskou, budeme se rozvádět.“ Byl to šok i pro mě. Nikdy jsem za ty roky neviděla Milenu brečet. A ani ve snu mě nenapadlo, že zrovna oni dva půjdou od sebe.

Ten večer se u nás Milena opila a nakonec i přespala. Nechtěla být doma sama. Chápala jsem to. Jenže jak týdny běžely, sousedka se od nás prakticky nehnula. Jako by číhala, až mě uvidí jet z práce, a už u nás zvonila. Vždy měla v ruce nějakou laskominu. Ať už to byla bábovka, nebo láhev vína. Začalo mi to celé lézt na nervy.

Začala koketovat s mým manželem

Milena se k nám sama zvala skutečně každý den. Kdyby se po hodině zvedla a šla, neřeknu ani popel. Jenže přišla v pět odpoledne a ještě v jedenáct seděla v obýváku. Nejhorší bylo, že mlela pořád totéž dokola. ,,Jak mi to jen Radim mohl udělat? Co jsem udělala špatně?“ lamentovala. Zprvu jsem na to ještě reagovala, později už to jen mlčky přecházela.

V práci mi přibyla agenda, takže jsem se přestala vracet v obvyklém čase. Na jednu stranu se mi to hodilo do krámu. Myslela jsem si, že se tím Mileně vyhnu. To se ale nestalo. Když jsem v sedm hodin večer přišla domů, flirtovala s mým manželem.

Už jsem ji za ty roky měla prokouknutou. Byla ve stavu, kdy se rozhodla lovit. Jako oběť si vybrala právě mého muže. Už k nám nechodila v teplákách a roztrhaném tričku, nýbrž šatech s hlubokým výstřihem. Přestávalo se mi to celé líbit. Manžel to samozřejmě neviděl.

Musela jsem ji prostě vyhodit

Jednou večer v posteli mu povídám: ,,Nepřijde ti to divné, že sem Milena leze, i když tu nejsem? Ona už se nechce vypovídat. Ona chce hnízdit. A to s tebou, Milane.“ Ten se začal smát, že se pletu. Prý je jen zhrzená a hledá útěchu. Doufala jsem, že se shodneme na tom, že až přijde příště, už ji prostě vyhodíme. Chtěla jsem žít náš život, ne ten její.

Milan to tak bledě neviděl. Jezdila jsem domu vždy jako na trní, zda tam zase Milena nebude. Naposledy už to vážně přehnala. Živí se jako masérka a svoji službičku zřejmě nabídla i Milanovi. Ten ležel bez trika na sedačce a sousedka ho masírovala.

,,Víš co, Mileno? Vypadni!“ řekla jsem ve dveřích, ,,najdi si jiného utěšitele.“ Uraženě se sbalila a odkráčela. Teď, když se potkáme na patře, sotva se pozdravíme. Mně to vyhovuje.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články