Eva (66): Pětitisícovka od Babiše nám zničila manželství. Měla jsem plán, ale manžel se zachoval jako sobec

nešťastná seniorka
Zdroj: Freepik.com

Když se Eva s manželem rozhodovali, jak naloží s příspěvkem od premiéra Babiše, měla Eva jasné plány a manžel s tím souhlasil. Jenže když došlo na lámání chleba, ukázalo se, že jeho peníze jsou fuč.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 13. 02. 2021 11:30

Když se mluvilo o tom, že důchodci dostanou příspěvek v podobě pěti tisíc korun, moc jsme tomu s Tondou nevěřili. Manžel si myslel, že to jsou jen řeči, a neupínal se na to.

Měla jsem dobrý nápad

I tak jsme ale měli debatu, co bychom s tím udělali. Není to nikterak velká částka, ale rozhodně to potěší, a tak jsem Tondovi navrhla, že bychom mohli koupit notebook naší vnučce Aničce (10). Nám důchod stačí a dceři Janě (38) by to pomohlo, protože si stěžovala, že Anička má na distanční výuku počítač, který už nevydrží.

Dorazil k nám balíček

Tonda souhlasil, dokonce se aktivně pídil po tom, jak se pohybují ceny za notebooky. Já jsem tehdy snad poprvé netrpělivě čekala, jestli vláda svůj slib dodrží. Ani nemusím říkat, jakou jsem měla radost, když nám příspěvky došly.

Volala jsem dceři a ona hrozně děkovala a říkala, že nějaký vybere. Po týdnu jsem jí opět volala, jestli si už vybrala, ale omlouvala se, že jsou obě nemocné, ale že se na to určitě podívá. Když k nám jednoho dne dorazila dodávka, ze které vylezl pán, Tonda běžel ke dveřím. „Co to máš?“ ptala jsem se a on řekl, že jen takovou maličkost.

Poté krabici rozbalil a vytáhnul jakýsi dron. Já jsem o tom upřímně slyšela poprvé, ale Tonda si to nadšeně prohlížel. „Až půjdu zase rybařit, vezmu si to s sebou,“ řekl a usmíval se jak měsíček na hnoji.

Zklamal mě na celé čáře

Když jsem vytáhla z krabice fakturu, protočily se mi panenky. „To nemyslíš vážně! Ty jsi za tuhle blbost utratil skoro šest tisíc?“ křičela jsem na něj. Tonda držel ten hloupý dron na klíně, jako by to byla nějaká kočka, a hájil se: „Vždycky jsem ho chtěl.“  „Ale my jsme se dohodli, že koupíme Aničce notebook,“ křičela jsem, až mi hlas přeskakoval. „Však určitě školy otevřou, nebude ho potřebovat,“ uzavřel debatu.

Chtělo se mi brečet, protože dát z důchodu dalších pět tisíc nebylo jen tak, ale udělala jsem to s tím, že se raději uskromním, než abych nedodržela slib. Můj vztah k Tondovi se od toho dne změnil. Nechci ho ani vidět, protože to je sobec a lhář. Jeho hloupá potřeba pro něj byla přednější než koupit potřebnou věc vnučce.

A jak dopadla ta jeho slavná koupě? Tonda zjistil, že si na to musí udělat nějaké zkoušky a není to tak jednoduché, jak to vypadá. Nevím, co si od toho sliboval, ale zatím to pořád leží v krabici.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články