Jindřich (61): Přítel mé dcery si ji nezaslouží, je líný a sobecký. Nemám ho rád

muž
Zdroj: Freepik.cz

Jindřich nám zaslal svůj příběh o tom, jak je smutný ze života své dcery. Našla si přítele, kvůli kterému se vzdala veškerých svých snů a plánů. Založila s ním rodinu a Jindřich má pocit, že je velmi nešťastná a na všechno sama. Její přítel nebyl schopen zařídit ani bydlení. Jak to nakonec pan Jindřich vyřešil?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 10. 2020 11:00

S bývalou ženou máme dvě dcery. Michaelu (37) a Anetu (32). Starší dcera žije ve Španělsku a Aneta je díky bohu v Čechách. Mám možnost ohlídat alespoň jednu z nich. Bohužel, z toho, jak Aneta žije, jsem nešťastný.

Zahodila svoje sny

Aneta byla vždycky velmi vzorné dítě. Neměla pubertu, nedělala nám doma problémy. Vždy jsem cítil, že z ní jednou bude skvělá máma. Milovala děti a péče o ně. Když mi představila svého přítele Radka, nic jsem proti němu neměl. Byl o dva roky mladší než Aneta. Byla do něj velmi zamilovaná.

Potykali jsme si s Radkem už při představení. Líbilo se mi, že je klidný, skoro až flegmatický. Byla s ním sranda a Anetu měl rád. O své dceři jsem věděl, že má nějaké plány. Chtěla také na nějaký čas odcestovat, zdokonalit se v jazycích. To s příchodem Radka vymizelo, vzdala se zkrátka všech svých plánů a tužeb.

Snažil jsem se jí to rozmluvit a říkal jsem: ,,Pokud je to ten pravý, tak počká, nebo pojede s tebou.“ Bohužel, přes samou zamilovanost mě neposlouchala. Když spolu byli čtyři roky, zeptal jsem se Anety, jak to plánují s bydlením. Říkala, že to Radek řeší.

Její přítel byl pohodlný lajdák

Tak jsem hodil řeč s Radkem, že kdyby chtěli pomoci finančně, jsem k mání. Vím, jak je doba těžká. Radek mávnul rukou, že to bude v pohodě, že to zvládnou. Další rok se nic nedělo. Vždy mi řekli, neboj se, všechno bude. To samé bylo se svatbou. Požádal ji o ruku, ale ani po třech letech od žádosti nebyli svoji.

Přišla radostná zpráva. Aneta čekala miminko. ,,Budu dědečkem," plakal jsem radostí Anetě v náručí. Víc jsem začal šťourat do bydlení a do svatby. Nechtěl jsem se nechat umlčet. Radek to zjevně vycítil a jednou mi řekl, ať už do toho laskavě přestanu strkat nos.

Nedělal nic, tak to bylo. Žádné bydlení neřešil a svatba mu byla také ukradená. Stále platilo, že má Anetu rád, to bylo vidět. Jen to měl v hlavě nastavené trochu jinak. Narodila se jim dcera Anna. Moc jsem si přál, aby v tom čase už byli svoji a hlavně aby bydleli ve svém.

Chtěl bych dceři pomoci

Jezdil jsem k nim často na návštěvu. Aneta působila velmi unavené a vyčerpaně. Péče o miminko a domácnost ji zmáhala. Kolikrát se stalo, že když jsem u nich byl, přišel Radek domů, dal si večeři a šel na pivo. Na Anetě bylo všechno, neměla si kdy odpočinout. Opatrně jsem se zeptal, jak to doma mají.

,,Víš tati, není to jednoduché. Možná jsem tě tehdy měla poslechnout.“ Víc mi ale neřekla. Dál kmitala kolem malé. Bylo mi jí líto. Zapomněla na sebe a svoje sny, vše obětovala Radkovi. Teď je na všechno sama. Nevyspalá, bydlí v podnájmu a myslím si, že svatba ani po deseti letech vztahu nehrozí.

Nejraději bych si ji vzal k sobě. Musím na Radka zatlačit, aby se pochlapil, nechci se dívat, jak moje dcera trpí. Přestávám ho mít rád.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články