Božena (58): Naše dcera si pořídila dítě se zlodějem. Chová se jak pomatená

muž, žena
Zdroj: Freepik.com

Božena je nešťastná ze své dcery. Ta se vždy chovala trochu jinak než holky v jejím věku. Tajně doufala, že až bude starší, dostane rozum. Nestalo se. Naopak se dala dohromady se zlodějem a přišla s ním do jiného stavu. Dnes je její přítel ve vězení a ona stále nepochopila, že šlápla vedle. Podaří se paní Boženě najít nějaké rozumné východisko?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 08. 2020 16:30

Moje dcera Anežka byla vždycky tak trochu hrrr. Nikdy své činy moc nepromýšlela, šla do všeho doslova po hlavě. Byly doby, kdy jsem se ji snažila krotit, ale nemělo to cenu, takže jsem ji nechala žít tak, jak ona chtěla.

Nezkrotná dcera

Když se dostala do puberty, dceřino zbrklé chování nabralo na obrátkách a my jsme ji s manželem museli víc hlídat, aby se nestal nějaký průšvih. Ve škole se odmítala chovat podle pravidel, v ředitelně jsem byla kvůli ní pomalu víc než v práci. Bylo to šílené období a já se nemohla dočkat, až dostuduje, trochu se uklidní, půjde do práce a bude snad klid. Na střední škole se z ní pro změnu stala neoblíbená fiflena, která měla kolem sebe pár holek obdobného ražení. Často chodila domů opilá nebo nepřišla vůbec. Díky bohu střední školu ukončila úspěšně a my doufali, že přijde vymodlená změna a klid pro naše duše. Poznala jsem, že má asi kluka, ale čekala jsem, až s tím přijde sama a svěří se mi. Nemělo smysl z ní něco lámat.

Problémy hledala snad úmyslně

Její milý se jmenoval Radovan, byl o dva roky starší než Anežka a upřímně řečeno, vůbec se mi nelíbil. Byl celý potetovaný, náušnice měl v obličeji snad všude a jeho styl chování byl velmi nevybíravý. Když nás dcera představovala, plácl mě přes zadek a prohlásil, to je ale pěkná matička teda a hurónsky se rozřehtal. "Pane bože!" řekla jsem si sama pro sebe. Neubránila jsem se tomu, abych Anežce řekla, že s ním budou jen problémy, ale nechtěla nic slyšet, byl pro ni bůh.

Netrvalo to dlouho a Anežka otěhotněla. Za jiných okolností bych byla i ráda, ale představa, že má dítě s takovým podivínem a sama je ještě dítě, mě moc netěšila. Jednou mi sousedka vyprávěla, jak u Radovana byla zase policie, protože ho chytli při krádeži. Nebyla jsem ani moc překvapená, protože to k němu sedělo. Anežka už byla plnoletá, ale stále bydlela jednou nohou doma, práci ani nehledala, tím že byla těhotná, automaticky předpokládala, že ji budeme s manželem živit.

Stalo se, že někdy přišla i s Radovanem, protože on domů nemůže. Bylo mi přesně jasné, proč. Nebyla šance Anežce rozmluvit, aby vztah ukončila, že jí se vším pomůžeme. Byla po uši zamilovaná, takže jsme s ní nehnuli. Čekala jsem, kdy přijde pořádný průšvih. Stalo se. Policie nasbírala proti Radovanovi dostatek důkazů ohledně krádeží, takže ho zavřeli. Anežka brečela, ale já byla ráda, protože měla šanci začít znovu.

Nestalo se tak, nedávno porodila syna, o kterého se příliš nestará. Žije si dál svůj život, jezdí za Radovanem a na svého syna kašle. Takhle jsem ji ale nevychovala. Přemýšlím, že požádám o opatrovnictví malého Lukáška.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články