Stanislava (40): Poprvé v životě jsem vzala stopaře do auta. Dodnes nerozumím tomu, co se přesně stalo

Stanislava (40): Poprvé v životě jsem vzala stopaře do auta. Dodnes nerozumím tomu, co se přesně stalo
Zdroj: Freepik.com

Stanislava se vracela ze služební cesty a těšila se domů za rodinou. Cestou vjela do velké bouřky. Jelikož musela hodně zpomalit, všimla si mužské postavy na krajnici. Vzhledem k počasí udělala výjimku a vzala mladíka do auta. Za nějakou chvíli do nich narazilo jiné auto. Kam se ale poděl onen záhadný mladý muž?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 08. 2020 15:00

Vracela jsem se jednou ze služební cesty. Jízda byla nekonečná, už jsem se viděla doma. Někdo mi ale nepřál, protože jsem vjela do velmi ošklivé bouřky. Musela jsem jet minimální rychlostí, trochu jsem se bála. V tom jsem si všimla, mladíka, který v tom lijáku postával na krajnici.

Stopaře neberu, ale toho dne jsem udělala výjimku

Opatrně jsem zajela ke kraji a vzala mladíka do auta. Děkoval mi, říkal, že jede za svojí přítelkyni do Prahy, takže jsme měli skoro zbytek cesty společný. Jela jsem skoro krokem, protože z bouřky se najednou stala mlha a to už nebylo vidět vůbec nic. Moc velikou vzdálenost jsme od místa, kde jsem ho nabrala neujeli, nedalo se.

V jednu chvíli jsem se podívala do zpětného zrcátka a vidím, jak se za námi poměrně rychle řítí auto. Pán se sice snažil brzdit, ale protože si nás všiml pozdě, nestihl to a naboural do nás. Náraz naštěstí nebyl moc velký, ale i tak jsem se pořádně bouchla, až jsem měla mžitky před očima.

Zachránil mi život

Řidič z druhého auta vyběhl ke mně a ptal se, jestli jsem v pořádku. Bolela mě dost hlava a cítila jsem ostrou bolest v ruce, ale jinak mi nic zásadního nebylo. Rychle jsem se podívala vedle sebe, kde měl sedět stopař. Nikdo tam ale nebyl. Ptala jsem se řidiče, jestli neví, kam běžel ten mladík, co jel se mnou. Pán na mě chvilku zmateně koukal a pak prohlásil: ,,Nikdo vedle vás neseděl."

Nedokázala jsem pochopit, co se stalo. Muž z druhého auta raději zavolal sanitku. Po jejím příjezdu mi jeden ze záchranářů vyprávěl, že to místo je snad osudné. Před rokem tam zemřel jejich mladý kolega, který v ten den jel požádat svoji přítelkyni o ruku. Pak mi ukázal, kde má ,,můj“ stopař pomníček.

Já osobně si myslím, že mi nějakým způsobem zachránil život, jinak si to vysvětlit zkrátka nedokážu.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články