Agáta (34): Koupila jsem si starožitné hodiny, po kterých jsem dlouho toužila. Od té doby se doma dějí zvláštní věci

žena
Zdroj: Unsplash.com

Agáta si vždy přála mít doma starožitné hodiny. Měla štěstí, protože když šli s manželem na bleší trhy, přesně jedny takové tam jeden pán. Koupila je. Bývalý majitel ji upozornil, aby u nich hlídala správný čas, jinak se může něco stát. Poslechla Agáta starce, nebo ho měla za blázna?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 08. 2020 15:00

Vždycky jsem tíhla ke starožitnostem, mohla jsem hodiny stát v krámě a obdivovat staré kousky. Vysnila jsem si, až budu vydělávat víc peněz, koupím si domů nějaký krásný starý kousek nábytku nebo doplněk.

Vysněná starožitnost byla moje

Čas od času jsme s manželem chodili na bleší trhy. To bylo přesně něco pro mě. Vždycky jsem si odnesla alespoň nějakou cetku. Tentokrát jsem měla štěstí, jakýsi starý pán se měl stěhovat ze svého domu, a tak prodával na blešáku část věcí doslova za pár korun. Jakmile jsem zahlédla veliké starožitné hodiny, bylo jasné, že bez nich nemohu odejít. Manžel moc nadšený nebyl, mého koníčka se mnou nesdílel.

Prosadila jsem si svou a hodiny koupila. Stařec mě požádal, abych se o ně dobře starala a hlavně, abych je pořádně hlídala, nikdy se prý nesmí stát, že by se zpozdily, jinak se budou dít zvláštní věci. ,,Dědek jeden pošahanej,“ zamumlal manžel a naložil je do kufru auta.

Přesně jsem věděla, kam je v domě dáme. Pověsíme je vysoko nad krb, tam se budou krásně vyjímat. Zkontrolovala jsem správný čas, jak mě nabádal předcházející majitel. Zhruba po týdnu se nám doma začali šíleně množit mravenci, ze dne na den tam pochodovala hotová armáda. Stříkala jsem je sprejem jak šílená, dokud nezmizel poslední. Bylo to dost divné, protože právě začala zima. Druhý den se objevili znovu, vůbec jsem to nechápala.

Jakmile nebyl na hodinách správný čas, měli jsme doma o zábavu postaráno

Hodiny můj zrak přitahovaly celkem často, ale až po čase jsem si všimla, že se zpožďují. Tak jsem je natočila správně. Uplynula nějaká doba a v kuchyni se objevil myší trus. Takže jsem musela nastražit pastičky a doufat, že zlikviduji i tuhle šílenou havěť.

Jednou jsem spěchala do práce na důležitou schůzku a při pohledu na hodiny jsem zjistila, že se zase zpozdily. Opět jsem je musela přetočit. V tu chvíli jsem si vzpomněla na slova staříka z trhů, abych hodiny hlídala, jinak se začnou dít zvláštní věci. Napadlo mě, že by to mohli být ti mravenci a myši…

Příroda, kterou spouští hodiny

Začala jsem pozorovat situaci. Jakmile doma začali pochodovat mravenci, myši nebo pavouci, vždy šly hodiny špatně. Jednou jsem hodiny zase neuhlídala a na zahradě se nám ze dne na den objevilo vosí hnízdo s poměrně útočnými a zuřivými vosami.

Manželovi jsem se svěřila, jaký z toho mám pocit, ale ten mi řekl, že jsem se pomátla a jen si s námi hraje příroda. Má pravdu, což doplním tím, že spouštěčem jsou právě naše hodiny.

Teď už je hlídám denně. Nejhorší je, když jedeme na víkend pryč. Naposledy nám krtci zničili velikou část zahrady.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články