Diana (23): Našla jsem si největšího žárlivce pod sluncem, chová se jako blázen

žena
Zdroj: Freepik.com

Když se slečna Diana zamilovala do Aleše, netušila, že má jednu temnou stránku. Ta se bohužel neprojevila hned na začátku vztahu. Jednalo se o přehnanou žárlivost. Skoro by se dalo říct, že je Aleš paranoidní. Dělal jí nesmyslné scény a vymýšlel příběhy, jak ho podvádí. Jak se rozhodla Diana situaci vyřešit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 10. 2020 15:00

Když jsem se s Alešem seznámila, jevil se jako neskutečný pohodář a flegmatik. Přesně někoho takového jsem hledala, protože jsem sama taková. Prvních pár měsíců jsme si žili velmi klidně. Změna přišla, když jsme spolu začali bydlet.

První scéna mě měla varovat

Nemělo smysl držet dva byty, když jsme byli pořád spolu. Rozhodli jsme se, že si najdeme zcela nový byt, abychom se tam cítili oba dobře. Nějaké základní vybavení v bytě bylo, zbytek jsme si museli pořídit. Neměli jsme žádná pravidla pro domácnost, vše měl ukázat čas. Po první měsíci společného bydlení, kdy jsme se bytu nabažili, jsem chtěla zase chodit ven.

Aleš se na to moc netvářil, když jsem řekla, že jdu s kamarádkami na víno. ,,Co ti tady chybí, buď se mnou doma, dáme si víno spolu,“ požádal mě. Jenže já už byla domluvená a ven se mi prostě chtělo. Před mým odchodem ztropil scénu, že jdu určitě balit mužský. Moc jsem jeho projevu nerozuměla, šlo jen o posezení s kamarádkami.

Vymýšlel si moje nevěry

Během toho večera mi volal asi desetkrát a ptal se, kde jsme, co děláme a kdo tam je. Holky se mi smály, že mám doma stíhačku v podobě chlapa.  Bylo mi trapně, takže jsem si pak jen ztlumila zvonění a vesele se bavila. Domů jsem přišla v noci. Čekala jsem, že bude Aleš spát.

Seděl v obýváku a vyslýchal mě jako policajt. ,,Kde jsi tak dlouho? Kolik si toho vypila? Co tam bylo za chlapy?“ vychrlil to na mě. ,,Prosím tě, nech toho, byla jsem s kamarádkami, dobře jsme se bavily, pokecaly jsme a nic víc za tím není,“ řekla jsem a šla spát. Ráno mě budil, aby se omluvil, že dělal scény.

Nesměla jsem se bavit s muži

Omluvu jsem přijala a on slíbil, že nebude zbytečné žárlit. Byla sobota ráno a my museli jet na nákup. Nabídla jsem se, že pojedu sama, ale chtěl jet také. V krámě do mě vrazil nějaký muž a ukázalo se, že je to můj bývalý spolužák. Začali jsme si povídat. Aleš to viděl a přiběhl a další scéna byla na světě.

,,Sotva zajdu za roh, už s někým koketuješ?“ ječel na mě. Vzal mě za ruku a hrubě mě odtáhl ke kase. Byla jsem tím tak zaskočená, že jsem kamarádovi jen zamávala a poslechla Aleše. Když jsme vyšli z obchodu, hned jsem se ptala, co to zase mělo být. Zmohl se jen na další omluvu. Zkrátka nesnese, když vidí, že se bavím s jiným mužem.

Poslední šance pro změnu

Jeho chování mi začalo velmi vadit. Je schopen udělat žárlivou scénu nad tím, že se na mě na ulici usměje cizí muž. Hned z toho udělá kovbojku, že s ním spím. Je to únavné a pokaždé stejné. Nesmyslná scéna a pak hned omluva, že to nechtěl. Dala jsem mu nůž na krk, pokud se to bude ještě opakovat, odejdu.

Aleš je sice hrozně hodný a má mě rád, ale jeho žárlivost náš vztah ničí a už si ho nevážím jako na začátku. Teď trochu lituji toho, že jsem svůj byt pustila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články