Veronika (37): V našem vztahu prý dělám chyby jen já. Už mě to přestalo bavit

žena
Zdroj: Freepik.com

Veronika s Pavlem jsou spolu osm let. Na začátku se zdálo, že je všechno v pořádku, ale po pár letech se ukázalo, že Pavel nikdy neumí uznat svoji chybu. Měl veliký problém s tím se za cokoliv omluvit. Jednou pohár trpělivosti přetekl a Veronika se rozhodla, že se na nějaký čas přestěhuje. Co jí Pavel provedl?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 09. 2020 11:00

Pavel byl vždycky trochu hádavá povaha. Občas jsem se za něj styděla i v obchodě. Byl schopný vylítnout na starou paní jen proto, že do něj omylem najela nákupním košíkem. Vyžadoval po ní na místě okamžitou omluvu.

Byla jsem zamilovaná

První roky se jeho nedostatek neprojevoval tak často. Pokud si dobře pamatuji, sem tam se stalo, že se dokázal omluvit. Uznat svoji chybu. Dnes je to přes osm let, co jsme spolu. A já jsem z něj vyloženě nešťastná. Hádky patří ke každému vztahu, ale u nás je to ještě jinak. Pohádáme se i nad tím, že měl vynést smetí.

Já se zlobím za to, že to neudělal, tak se kvůli tomu pohádáme. Jenže nakonec jsem to já, kdo za ním musí jít a omluvit se. Jinak bychom spolu doma nemluvili. Trvalo mi dlouho, než jsem to pochopila. Když jste zamilovaná, některé věci nevidíte nebo vidět nechcete.

Omlouvala jsem se jen já

Týden jsme měli balík na poště, měl ho vyzvednout. Opět to neudělal, já se zlobila. Byl ukřivděný, že toho má hodně a měla jsem tam jet já. Na stole byla další hádka, kde on byl jasným viníkem. Kdo se ale musel omluvit? Zase já. Nejhorší na tom bylo nebo ještě vlastně je, že svoji omluvu nemyslím vážně. Dělám to jen proto, aby byl doma klid. Nemám ráda dusnou atmosféru a to je další věc, kterou Pavel skvěle ovládá.

Nedávno už to na mě bylo prostě moc. Házel si s míčkem u mé poličky, kde mám laky na nehty. Velmi nešikovně poličku trefil, laky se sesypaly na zem a pár z nich se rozbilo. Křičela jsem na něj, proč nedává pozor. Dokázal si to obhájit, celé to proti mně otočit a nakonec čekat na to, že se zase omluvím. Tentokrát jsem si řekla, že to určitě neudělám, je řada na něm.

Tentokrát to přehnal

Nemluvil se mnou skoro týden. Což pro mě byla hotová muka. Týden doma dusno, ticho a naschvály. On vážně čekal, že se omluvím za to, že on mi něco rozbil? Nakonec se stal zázrak a on se omluvil a hned za tím požadoval sex. Když bylo po všem, řekl mi, že svoji omluvu nemyslel vážně. Jen se chtěl pomilovat. Omluva byla jen kvůli tomu.

To mě rozčílilo doběla. ,,To už si snad děláš srandu? Jsi největší sobec na světě,“ křičela jsem na něj. ,,Dokud se mi neomluvíš, nemáme si co říct,“ sbalila jsem si věci a odjela k rodičům. Pohár mojí trpělivosti přetekl. Zdá se, že je to asi konec, protože je to skoro měsíc a omluva nikde. Určitě mu neustoupím. Mám svoji cenu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články