Markéta (25): Přítel se choval, jako že nemá na chleba, když jsem zjistila pravdu, nestačila jsem se divit

žena
Zdroj: Freepik.com

Markéta se seznámila s mužem, který na ni působil velmi skromným dojmem. Netrvalo dlouho a začali spolu bydlet. Jednoho dne jí Arnošt řekl, že nemá peníze. Požádal jí, aby zaplatila nájem sama. Stalo se z toho pravidlo a Markéta z toho byla rozhozená. Musela se na rovinu zeptat, kde je problém. Arnošt jí řekl pravdu o tom, proč má vše platit ona. Co se dozvěděla?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 09. 2020 15:00

S Arnoštem (33) jsem se seznámila asi před rokem. Působil na mě velmi skromně a poctivě. Nechoval se jako většina chlapů, co si hrají na něco, co nejsou. Proto jsem se do něj zamilovala. Když po pár měsících přišel návrh, abychom spolu bydleli, neváhala jsem.

Všechno jsem platila za něj

Já měla větší byt než on, tak se šlo bydlet ke mně a jeho byt se pustil. Zprvu bylo všechno pohádkové. Náš společný čas, který jsme spolu trávili, byl pro mě slastí. První problém přišel, když mi řekl, že mu tento měsíc nevyšly peníze, aby mi dal polovinu na nájemné. Pro jednou se nic nestane a zaplatila jsem ho celý sama, stejně jako dřív, než jsme spolu chodili.

Jenže čím dál častěji jsem platila nákupy já, když jsme jeli na výlet, veškerá útrata šla na můj účet. Sice jsem vydělávala docela dost, ale nelíbilo se mi, že mám za chlapa platit. Vždycky říkal, že mi to vrátí.

Jenže když přišlo na vracení, dál vždycky méně, než měl. Byla jsem z toho trochu nešťastná, protože mi to nevyhovovalo. Musela jsem s pravdou ven, že takhle to dál nejde. Chtěla jsem znát pravdu, proč mě nechává všechno platit.

Musela jsem znát pravdu

Nebyla jsem si jistá, jak takové téma otevřít, abych se ho nedotkla. Ale když se ani po půl roce nic nezměnilo, šla jsem s pravdou ven. Jednoho večera jsem se ho zeptala, co se děje, že nemá peníze. Začal se smát. Dost mě to vykolejilo, tak on má ze mě ještě srandu. Chytal mě vztek.

Arnošt mi začal vyprávět svůj příběh o tom, jak byl ženatý a jeho exmanželka z něj tahala jenom peníze. Vlastně i další každá žena, se kterou byl. Protože hned na začátku řekl, že je velmi bohatý. ,,Bohatý?“ zeptala jsem se překvapeně.,,Ano, jsem milionář, který se do tebe zamiloval a měl strach.“ Byla jsem v šoku, z toho, co mi právě řekl. ,,Tak proč mě necháváš všechno platit?“ Jeho odpověď mě sice naštvala, ale dávala smysl.

Má mě tak moc rád, že chtěl vědět, zdali to platí i obráceně. Proto mě testoval, zdali bych ho živila, kdyby vážně neměl peníze. Prošla jsem! Chtěla jsem být naštvaná, ale nebyla jsem. Teď už sice vím, že je bohatý a o peníze nouze nemá. Potřeboval si být jistý, že než mě požádá o ruku, miluji jen jeho. Nyní dále žijeme tak, jako kdybych o jeho jmění nevěděla. Jen s tím rozdílem, že už mi dává polovinu na nájem a občas zaplatí večeři.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články