Libuše (30): Cizí žena na ulici mi řekla něco o mých sestrách. Přišla mi jako blázen, ale mluvila pravdu

žena
Zdroj: Freepik.com

Libuše byla ve své rodině brána jako černá ovce. Nedokázala tolik jako její sestry, jedna byla doktorkou a druhá zpěvačkou, Libuše obyčejná prodavačka. Jednoho dne jí naprosto cizí žena na ulici sdělila něco šokujícího o jejích sestrách pomocí křišťálové koule. Byla zmatená, nevěděla, co si o tom má myslet. Byla to nakonec pravda, že její sestry jsou podvodnice?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 09. 2020 15:00

Jsem celkem ze tří sourozenců. Mám dvě sestry, jsme od sebe vždy tři roky. Já jsem ta prostřední a musela jsem se hodně snažit, abych mezi sestrami vynikla. Ta nejstarší byla doktorkou a ta nejmladší zpěvačkou. Já byla obyčejná prodavačka v obchodě. Na návštěvách se vždy řešily úspěchy mých sester a já jako kdybych byla vzduch.

Šedá myš

Dokud jsme byly malé, moc veliké rozdíly mezi námi nebyly. Zlom přišel během studií. Kdy jedna sestra šla na vysokou školu a nejmladší na konzervatoř. Já po ukončení střední školy nastoupila do práce. Tam se to zjevně stalo. Šedá myš rodiny. Lišila jsem se pouze v tom, že jako první z nich jsem měla manžela a dítě. Obě sestry byly stále bez trvalého vztahu. Bohužel, nestačilo mi to k tomu, abych se od rodičů dočkala nějakého uznání. Jednou, když jsem měla odpolední směnu a domů jsem šla za tmy, jsem na skoro prázdné ulici potkala ženu.

Byla celá zahalená v černém a měla přes hlavu kapuci. Promluvila na mě: ,,Neboj, ono to všechno není tak, jak to vypadáTvoje sestry nejsou tak poctivé jako ty. ,,Pokud chceš znát pravdu, následuj mě.“ První, co mě napadlo, odkud mě zná a jak ví, že mám sestry? Mlčky jsem tu ženu následovala.

Konečně si mě doma váží

Zašly jsme za roh ulice, mezi popelnice, kde měla malý příbytek. Vyzvala mě, abych se posadila. Do toho se mi moc nechtělo, zrovna dvakrát to tam nevonělo. Vytáhla z brašny křišťálovou kouli a zeptala se: ,,Chceš znát pravdu?“ ,,Ano," řekla jsem tiše. Požádala mě, abych uklidnila svoji mysl a soustředila se na jednu věc, na jednu otázku.

Napadlo mě, proč je starší sestra tak úspěšná a já ne. Po chvíli mi žena odpověděla, co vidí v kouli. Tvoje sestra podváděla s testy na vysoké škole, měla poměr s lektorem. Proto školu dokončila. Popsala mi tvář muže, lekla jsem se, sedělo to.,,Máš ještě nějakou otázku?" zeptala se.

Proč já nemám nějaký talent jako nejmladší sestra. Dala ruce na kouli, soustředila se, já také a za chvíli měla odpověď. Tvá mladší sestra žádný talent nemá. Z konzervatoře jí vyhodili a nyní je striptérka v jednom baru. Nevěřila jsem jí. To jsou výmysly, řekla jsem a odešla.

Celou cestu domů jsem nad tím přemýšlela, co to bylo za bláznivou ženu. Nadávala jsem sobě, co mě to napadlo, za ní jít. Po měsíci byla veliká rodinná oslava, nechtělo se mi tam, ale musela jsem jít z povinnosti. Matka se mi tam sesypala kolem krku, že mi musí něco říct. Ukázalo se, že ví, že moje sestry jsou podvodnice. Nejvíc brečela, když mi řekla, že mladší sestra se živí tancem u tyče. Tak přeci jen ta žena měla pravdu a dnes se na mě rodiče dívají trochu jinak.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články