Šárka (33): Pohádala jsem se matkou a řekla jí něco, co mě bude mrzet celý život, nedá se to vrátit

žena, pláč
Zdroj: Unsplash.com

Šárka se nám svěřila se svým smutným příběhem, kdy se jednoho dne velmi pohádala s matkou. Její matka začala bezdůvodně popíjet, až s ní nebylo pořízení. Šárka se těšila na den, kdy se konečně odstěhuje a bude mít od matky klid. V ten den se ale velmi pohádaly a Šárka matce řekla něco hrozného, co se pak bohužel splnilo. Co přesně se mezi nimi odehrálo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 09. 2020 07:30

Mam starší sestru Michaelu (37). Už jako malé holky jsme měly krásný vztah. Naše máma byla bohužel dost zlá. Obě jsme vzhlížely k tátovi, který nás miloval. Máma měla raději psa nebo skleničku vína. Na mě nebyla tak zlá jako na starší sestru. Ta se odstěhovala, jakmile jí to věk dovolil.

Máma byla nesnesitelná

Rodiče se tím pádem více upnuli na mě a moji přítomnost doma. Máma měla neustálou potřebu mít přehled o tom, kde jsem a s kým jsem. I já jsem se těšila, až mi padne osmnáct let a půjdu z domu. S mámou bylo čím dál tím těžší vyjít. Táta byl raději dlouho v práci, protože doma nebylo o co stát. Já na hádky s mámou byla sama. Už nikdy nezjistím, z čeho byla tak strašně nešťastná, ale začala víc popíjet víno. Nebylo večera, kdyby nevypila láhev vína jen tak.

Jakmile se napila, chtěla něco řešit. Začínala jsem ji za to nesnášet. Chodila do práce, živila se jako účetní, musela být v práci fit. Její život se stočil kolem dvou věcí. Kolem mě a vína. Odpočítávala jsem dny, kdy se odstěhuji. Sice jsem se bála, jak to tam táta zvládne, ale já už trpět nechtěla. Táta můj nápad, že se odstěhuji, schvaloval. Takže jsem nemusela nad ničím přemýšlet.

Poslední rozloučení s matkou

Po škole jsem si hned našla práci, čekala jsem, až projdu zkušební lhůtou, abych mohla shánět byt. Měla jsem štěstí, práce mi zůstala a já si našla byt. Hledala jsem ho trochu dál od rodičů, abych si od mámy odpočinula, protože už byla nesnesitelná, hlavně skoro pořád opilá.

V den, kdy jsem se od rodičů stěhovala, jsem se s matkou velmi ošklivě pohádala. Vzduchem lítaly ošklivé nadávky. Když mi řekla, že jsem se neměla narodit, že mě nesnáší, chtěla jsem jí také ublížit, tak jsem jí řekla, že naše další setkání bude až na jejím pohřbu. Bouchla jsem dveřmi, naložila krabice k tátovi do auta a odjela.

Z té hádky mi bylo špatně od žaludku. Cítila jsem vztek, ale současně i smutek. Za týden přišla ta nejsmutnější zpráva. Matka se udusila svými zvratky. Přehnala to s alkoholem, usnula a během spánku zvracela, což se jí stalo osudným.

Je to moje vina! Já jsem si přála, aby zemřela. Už nikdy nedostanu možnost to napravit nebo změnit. Celý život musím žít s tím, co jsem jí řekla jako poslední větu.  Naše další setkání bylo skutečně na jejím pohřbu. Vrátila jsem se zpět do bytu, k otci, který se z toho sesypal. Takhle jsem to vážně nechtěla.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články